x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE revine cu precizări despre cei 7 români reținuți în Grecia

MAE revine cu precizări despre cei 7 români reținuți în Grecia

de Redacția Jurnalul    |    11 Aug 2023   •   17:45
MAE revine cu precizări despre cei 7 români reținuți în Grecia

După ce dimineață susținea că nu s-a cerut asistență din partea unor români reținuți în Grecia, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) revine cu precizări și confirmă reținerea acestora.

Potrivit MAE, cei șapte români au fost reținuți în punctul de trecere al frontierei Promachonas.

MAE precizează că, în urma demersurilor efectuate de Consulatul General al României la Salonic, autoritățile locale au informat că cei șapte cetățenii români au fost reținuți de poliția din Serres ca urmare a identificării asupra acestora, la controlul vamal, a unor obiecte interzise.

Totodată, MAE menționează că la nivelul oficiului consular a fost recepționată o solicitare de asistență consulară din partea unuia dintre cei șapte cetățeni români implicați, iar reprezentantul Consulatului General la Salonic a pus la dispoziția persoanelor în cauză o listă de avocați vorbitori de limba română.

„Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu cetățenii români și va fi pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale”, transmite MAE.

Presa anunța, joi, că 7 suporteri ai Petrolul Ploiești au fost prinși la frontiera elenă Promachonas cu cuțite asupra lor. Suporterii mergeau către Pireu, unde intenționau să asiste la partida dintre Olympiakos Pireu și Genk. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) preciza atunci că nu au fost înregistrate cereri de asistență.

(sursa: Mediafax)

 

×