x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grindeanu: Noul terminal al aeroportului din Timişoara va fi dat în funcţiune pe 31 martie

Grindeanu: Noul terminal al aeroportului din Timişoara va fi dat în funcţiune pe 31 martie

de Redacția Jurnalul    |    09 Feb 2024   •   22:00
Grindeanu: Noul terminal al aeroportului din Timişoara va fi dat în funcţiune pe 31 martie
Sursa foto: facebook

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat, vineri, că noul terminal al Aeroportului "Traian Vuia" din Timişoara va fi dat în funcţiune pe data de 31 martie, odată cu intrarea României în Spaţiul Schengen, pe cale aeriană.

"Acel terminal va fi terminal Schengen. Vechiul terminal de plecări, pe care îl folosim acum, va fi terminal non-Schengen. Deci, în 31 martie (data intrării României în zona Schengen cu punctele de frontieră de pe aeroporturi) va fi dat în folosinţă terminalul nou de la aeroport", a spus ministrul Grindeanu, într-o declaraţie de presă susţinută la Timişoara.

Terminalul de Plecări Externe va avea o suprafaţă construită de 12.000 de metri pătraţi, şase filtre de securitate, 18 ghişee check-in şi şase porţi de scanare automată a documentelor. Investiţia se ridică la 184 de milioane de lei.

Finanţarea obiectivului este asigurată din trei surse: fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), bugetul de stat şi veniturile proprii ale aeroportului. 

×