x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătății ANUNȚ de ultimă oră: ” În România nu este epidemie de gripă! ”

Ministerul Sănătății ANUNȚ de ultimă oră: ” În România nu este epidemie de gripă! ”

de Redacția Jurnalul    |    05 Ian 2024   •   20:46
Ministerul Sănătății ANUNȚ de ultimă oră: ” În România nu este epidemie de gripă! ”
Sursa foto: Hepta

Ministerul Sănătății informează că în acest moment nu avem o epidemie de gripă în România. Datele arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii și gripă este cu aproximativ 25% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut.

În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment, informează Ministerul Sănătății.

”Datele ne arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii și gripă este cu aproximativ 25% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut. Recomandăm prezentarea la camera de gardă sau la unitățile de primiri urgențe doar dacă temperatura depășește 39 de grade și există comorbidități. În cazurile ușoare sau medii, contactați medicul de familie pentru recomandări și izolați-vă la domiciliu”, arată Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, părinții sunt sfătuiți să evite trimiterea copiilor în colectivități dacă prezintă simptome de viroză (tuse, dureri în gât, mialgii, febră) pentru a preveni răspândirea virusului.

De asemenea, Ministerul Sănătății reamintește că virozele respiratorii nu se tratează cu antibiotice. ”Optați pentru tratament simptomatic și asigurați-vă că pacienții sunt bine hidratați”, e sfatul celor din minister.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: gripă ministerul sanatatii epidemie