x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gruparea RAFO - VGB pregateste contraatacul

Gruparea RAFO - VGB pregateste contraatacul

24 Feb 2005   •   00:00

Azi, Constantin Margarit si fratii Octavian si Marian Iancu au reclamat, in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, presupuse nelegalitati ale procurorilor in desfasurarea anchetei complexe din dosarul RAFO - VGB.

PRIMII. Marian (stanga) si Octavian Iancu fac cura de slabire la beci
Ei sustin ca anchetatorii nu au respectat dispozitiile Codului de Procedura Fiscala si nu iau in seama probele aduse in apararea lor.

RETEAUA. Cei trei, acuzati pana in prezent ca au adus statului un prejudiciu de peste 1.356 miliarde lei, au fost arestati din 14 februarie. Alti cinci complici fac obiectul unei dispute intre procurorii care au cerut emiterea de mandate in lipsa, si judecatorii care au respins solicitarea. Ovidiu Tender si-a facut vizita saptamanala la Parchet, ca de altfel si Corneliu Iacobov.

Stransa binisor cu usa, gruparea RAFO - VGB (ce numara acum 21 de membri - rechini si pestisori) cauta sa contraatace pe diverse planuri. Potrivit unor surse judiciare, procurorii care lucreaza in acest dosar au devenit tinta publicatiei Atac (care serveste interesele echipei Tender-Iacobov). Scopul urmarit este fie intimidarea lor, fie schimbarea lor din functii, pentru a fi adusi procurori obedienti.

IMAGINE. Manevra, pe plan extern, este comandarea unor articole publicitare in Financial Times, cu un continut elogios fata de "investitorul" Balkan Petroleum (actionarul majoritar la RAFO inca din 2003) si conturarea unei imagini de binefacator al sportului romanesc, care sponsorizeaza concursuri de arte martiale, raliuri auto si finanteaza echipa Poli Timisoara.

Al treilea pas sunt atacurile indreptate, prin intermediul aceleiasi publicatii, catre Dan Ioan Popescu (care a intrerupt la un moment dat lantul CAROM - RAFO) si Ionut Popescu, dusmanul conversiei in actiuni a datoriilor RAFO.

PRECEDENTE. Influenta gruparii asupra autoritatilor judiciare a fost vizibila in doua imprejurari notorii.

In septembrie anul trecut, agresarea jurnalistilor de la Ziua de catre batausi de la Bronec a trecut nesanctionata de politie (poate si pentru ca insusi chestorul Sorescu se gandea la un posibil loc de munca dupa pensionare).

Asta-iarna, ziaristii de la Banii Nostri au fost agresati de angajati ai aceleiasi firme, la Sinaia, in vecinatatea hotelului unde arestatul Margarit chefuia (in compania lui Tender, dar si a sefilor ziarului Atac). Ancheta in acest caz a fost "domolita" tot la comanda IGP. (Gabi Golea)

×
Subiecte în articol: observator