Cu o zi inainte ca Tribunalul Bucuresti sa decida daca-l aresteaza sau nu pe presedintele Rompetrol, pentru acuzatii grave precum crima organizata si obstructionarea justitiei, Adrian Nastase s-a trezit de la inaltimea fotoliului de presedinte al Camerei Deputatilor sa dea indicatii pretioase instantei de judecata. Intre timp, colegul de partid Miron Mitrea a fost chemat la Parchetul instantei supreme, ca martor in dosarul lui Dinu Patriciu.
Nastase nu-l vede pe Patriciu arestat
Cu o zi inainte ca Tribunalul Bucuresti sa decida daca-l aresteaza sau nu pe presedintele Rompetrol, pentru acuzatii grave precum crima organizata si obstructionarea justitiei, Adrian Nastase s-a trezit de la inaltimea fotoliului de presedinte al Camerei Deputatilor sa dea indicatii pretioase instantei de judecata. Intre timp, colegul de partid Miron Mitrea a fost chemat la Parchetul instantei supreme, ca martor in dosarul lui Dinu Patriciu. In loc sa-si vada de propriul dosar, Adrian Nastase, proaspat scapat de politicieni de la scotocirea caselor din Zambaccian si Cornu, si-a facut ieri de lucru cu declaratii pe tema dosarului omului de afaceri Dinu Patriciu. Intr-o interventie la Radio Guerilla, fostul premier a oferit un raspuns halucinant realizatorului emisiunii "Asta, la revista presei", Liviu Mihaiu. IMIXTIUNE? Intrebat: "Pe vremea Guvernului Nastase v-ati opus arestarii lui Traian Basescu?", Adrian Nastase a raspuns: "Eu m-am opus arestarii oricarui om politic si in general arestarilor. Si este adevarat: m-am opus". Citesti si te crucesti. Politicianul lasa a se intelege din doua, una. Faptul ca atata vreme cat a fost prim-ministru, ori telefonul lui ar fi zbarnait de zor cu apeluri de la parchete si instante pentru "binecuvantarea" retinerii si, respectiv, a arestarii oricarui politician si in special a lui Traian Basescu. Ori Nastase era cel care punea mana pe telefon si suna atunci cand era interesat. Cum o dai cum o intorci iese un amestec intre treburile justitiei si ale politicii. Mai transpare si ideea ca Nastase ar fi fost "salvatorul" lui Basescu, in chiar an electoral(!?!).Citește pe Antena3.ro
A REFUZAT S-O SEMNEZE
|
Secretarul general al PSD si fost ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, a fost ieri audiat ca martor de catre anchetatorii omului de afaceri Dinu Patriciu. Subiectul discutiilor cu procurorii DIICOT l-a constituit Ordonanta 118/ 2003 prin care datoriile de 603 milioane de dolari pe care Petromidia le avea la bugetul de stat au fost conversate in obligatiuni, cu o maturitate de sapte ani. El le-a spus procurorilor ca nu stie prea multe despre ordonanta, pentru ca nu el a semnat-o, dar le-a relatat anchetatorilor despre modul de promovare si aprobare a actelor normative. "Eu nu am semnat ordonanta, nu am informatii despre modul in care a fost fundamentata, prezentata. Nu cred ca a fost buna, nici ca a fost proasta. Nu cunosc motivatia pentru care a fost adoptata, e o chestiune a celor care au adoptat-o. Dupa atatia ani sa-mi aduc aminte daca am spus ceva despre sau impotriva ordonantei e greu", a mai spus el aratand ca singura lui legatura cu acest caz este ca a facut parte din Guvern. Mihai Tanasescu a fost deja audiat ca martor. "Urmeaza probabil sa vina si Adrian Nastase si domnul Popescu (Dan Ioan - n.r.)", a spus Mitrea.
|
ACUZATII GRAVE
|
Dinu Patriciu este considerat de procurorii DIICOT drept creator si coordonator al unui grup de crima organizata, care si-a obtinut aderenti si sustinatori din mai multe institutii ale statului. Anchetatorii considera ca reteaua de crima organizata transfrontaliera ar fi cea mai vasta, printre alte motive, si pentru ca "s-a infiltrat la toate nivelurile puterii si in toate institutiile statului". George Philip Stephenson, Colin Richard Hart si demnitarul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Victor Eros, sunt considerati ca facand parte din esalonul superior al gruparii "de tip mafiot". Petrica Grama, de la Ministerul Finantelor, si Miclaus Paul - Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, se numara printre aderentii din institutiile statului. Dinu Patriciu este cercetat pentru privatizarea a doua obiective economice (Vega si Petromidia), suspectat pentru expatrierea de valuta prin operatiunea de la Bursa, banuita a fi fost manipulata. El este suspectat si de obstructionarea Justitiei. Acuzatiile formulate la adresa lui in cererea de arestare sunt multe si, potrivit legii, urmeaza sa fie dovedite pe rolul instantei. El s-a declarat tot timpul nevinovat, victima a unei isterii care l-ar avea in spate pe presedintele Traian Basescu. Astazi, instanta va hotari daca va dispune arestarea lui preventiva sau daca va stabili cercetarea lui in stare de libertate.
|