x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gustul delicios al tradiţiei

Gustul delicios al tradiţiei

de Florina Zainescu    |    13 Apr 2008   •   00:00
Gustul delicios  al tradiţiei
Sursa foto: Karina Knapek/

Puteţi gusta şi cumpăra o grămadă de bunătăţi tradiţionale româneşti, dacă treceţi sîmbăta şi duminica prin Piaţa Amzei din Capitală.

Puteţi gusta şi cumpăra o grămadă de bunătăţi tradiţionale româneşti, dacă treceţi sîmbăta şi duminica prin Piaţa Amzei din Capitală.

 

 

Ieri în Piaţa Amzei a fost aglomeraţie mare. Zecile de bucureşteni aflaţi la cumpărături în zonă au avut parte de o surpriză... delicioasă. Piaţa a fost “invadată” de produse tradiţionale româneşti aduse de gospodari din mai multe zone ale ţării.

 

 

SUCCES. “Merge bine, cumpără lumea. Pîinea de casă s-a dat. Am dat şi vreo 20 de rotiţe de caşcaval. Mai am doar cîteva”, se bucura o gospodină venită din zona Sighişoara-Tîrnava Mare. La taraba de alături Valerian Chişciuc din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, vindea dulceaţă, siropuri de fructe, cozonaci, pască şi poale-n brîu făcute-n casă. De altfel, producătorii din Bucovina erau cei mai numeroşi. Unii te îmbiau cu plăcinte şi cozonaci, alţii cu păstrăv în cetină de brad, cîrnaţi cu busuioc, vin, chimen sau mentă, şunculiţe şi muşchiuleţ făcute după reţete numai de ei ştiute... Celor care încercau să le afle secretul li se arăta un afiş: “Am folosit următoarele ingrediente: două părţi pricepere, o parte ospitalitate, cîteva picături de suflet românesc, un strop din frumuseţea Bucovinei şi plăcerea de a mînca sănătos cît cuprinde”.

 

Succes mare au avut şi cîrnaţii de Pleşcoi, preparatele din carne din Harghita, nenumăratele sortimente de brînzeturi, inclusiv vestita brînză în coajă de brad şi mierea de albine ecologică adusă de la un producător din Sibiu.

 

Dacă nu aţi ştiut de eveniment, nu vă faceţi griji. Tîrgul este deschis şi astăzi. Şi în weekend-urile viitoare, pînă la 26 octombrie. Însă ar fi bine să mergeţi sîmbăta, pentru că bunătăţile se vînd ca pîinea caldă. Tîrgul este organizat de Grupul de Iniţiativă “Radu Anton Roman” cu sprijinul Primăriei Sectorului 1.

florina.zainescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: observator