x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul alocă 9 milioane de lei pentru rezolvarea problemelor cu căldura din Timișoara

Guvernul alocă 9 milioane de lei pentru rezolvarea problemelor cu căldura din Timișoara

18 Dec 2020   •   11:39
Guvernul alocă  9 milioane de lei pentru rezolvarea problemelor cu căldura din Timișoara

Guvernul a alocat din fondul de rezervă, printr-o hotărâre adoptată joi, 9 milioane de lei companiei Colterm din Timișoara, sumă necesară pentru continuarea furnizării agentului termic în oraș.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Timiș, Guvernul a adoptat joi o hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației din Timișoara.

Conform acestei hotărâri au fost alocate 9 milioane de lei pentru Colterm, „astfel încât la ora actuală nu mai există pericolul sistării furnizării agentului termic pentru timișorenii racordați la acest sistem”.

Prefectul de Timiș, Liliana Oneț, l-a informat pe ministrul Afacerilor Interne despre problemele companiei și despre faptul că furnizorii de cărbune și gaze nu mai vor să livreze către Colterm decât cu plata în avans din cauza datoriilor acumulate către aceștia. Totodată, prefectul a cerut sprijinul ministrului Economiei, Virgil Popescu, pentru a găsi o soluției în vederea continuării aprovizionării cu cărbune a companiei Colterm.

„În acest context, Instituția Prefectului a transmis în data de 10 decembrie, un proiect de hotărâre de Guvern, la solicitarea Primăriei municipiului Timișoara, pentru a se atribui sume din fondul de rezervă al Guvernului cu scopul sprijinirii companiei Colterm, astfel încât să nu se ajungă la sistarea alimentării cu agent termic la nivelul Timișoarei”, se arată în comunicat.

 

×