x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul întărește rolul Corpului de control al premierului

Guvernul întărește rolul Corpului de control al premierului

26 Mai 2020   •   21:08
Guvernul întărește rolul Corpului de control al premierului

Guvernul dezbate în ședința de miercuri un proiect de ordonanță care vizează organizarea, funcționarea și instituirea unor măsuri de îmbunătățire a activității Corpului de Control al premierului. Potrivit proiectului, acesta se află uneori în imposibilitatea finalizării unor acțiuni de control.

Printre proiectele aflate pe agenda ședinței de Guvern de miercuri se numără și Proiectul de ordonanță de urgență privind organizarea, funcționarea și instituirea unor măsuri de îmbunătățire a activității Corpului de Control al Prim-Ministrului.

În expunerea de motive se arată că activitatea Corpului de Control al premierului este în acest moment reglementată succint.

„Inexistența unei reglementări clare, lipsite de ambiguitate a atribuțiilor Corpului de control al Prim-Ministrului conduce, în mod frecvent, la refuzul ori întârzierea entităților publice controlate de a pune la dispoziția structurii de control, a datelor, documentelor sau informațiilor care vizează obiectivele controlului și pe cale de consecință dificultăți crescute în activitatea desfășurată și chiar imposibilitatea de a finaliza acțiuni de control și de a valorifica rezultatele acesteia”, se arată în proiect.

„Neadoptarea imediată a acestui act normativ va conduce la imposibilitatea acestei structuri de control de a-și desfășura activitatea în bune condiții, în vederea realizării scopului pentru care a fost înființată de legiuitor”, se mai arată în proiectul de ordonanță de urgență.

Astfel, potrivit ordonanței de urgență, Corpul de control al premierului va funcționa ca structură fără personalitate juridică în subordinea premierului și va avea rolul de a asigura „desfășurarea de activități de control administrativ și de monitorizare a activității ministerelor şi serviciilor publice deconcentrate ale acestora, instituţiilor publice din subordinea Guvernului, organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale din subordinea Guvernului, oficiilor, agențiilor, departamentelor, comisiilor, regiilor autonome, companiilor şi societăţilor naţionale, societăţilor şi instituţiilor de credit cu capital majoritar sau integral de stat”.

De asemenea, în ordonanță se precizează că „Corpul de control al Prim-Ministrului este condus de un secretar de stat, şef al Corpului de control al Prim-Ministrului, numit și eliberat din funcție prin decizie a Prim-ministrului”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: guvernul romaniei corpul de control