x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul, obligat să aplice Legea 1

Guvernul, obligat să aplice Legea 1

de Gabriela Antoniu    |    11 Dec 2009   •   00:00
Guvernul, obligat să aplice Legea 1
Sursa foto: Chritian Silva/Jurnalul Naţional

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a câştigat procesul prin care a solicitat instanţei să oblige Guvernul Boc să aplice Legea 1/2009, cunoscută drept Legea Voiculescu, după numele iniţiatorului său.



Această lege, care protejează atât proprietarii, cât şi foştii chiriaşi care şi-au cumpărat cu bună credinţă locuinţele, a fost publicată în Monitorul Oficial încă de la 1 februarie 2009, dar nu este unitar aplicată pentru că Guvernul şi-a încălcat obligaţia legală de a publica Normele metodologice până la 1 martie 2009.

"Timp de peste nouă luni, Guvernul Boc, dominat de absurde ambiţii politice, a sfidat legea şi drepturile legitime ale cetăţenilor români. În toată această perioadă, persoane de bună credinţă, ajunse, de regulă, la vârste înaintate, au fost evacuate din propriile case, deşi exista o lege care le proteja explicit interesele.

În urma hotărârii instanţei, Guvernul este obligat să emită Normele metodologice de aplicare a Legii 1/2009 în maximum 30 de zile", se arată într-un comunicat al FACIAS. Totodată, FACIAS anunţă toate persoanele care au fost prejudiciate de nepublicarea în termen legal a Normelor metodologice că îşi pot obţine în instanţă repararea prejudiciilor, acţionând în judecată Guvernul şi pe premierul Emil Boc. FACIAS va oferi consultanţă de specialitate tuturor acestor persoane.

×
Subiecte în articol: observator