x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hackerul român este masterand în Economie şi Afaceri

Hackerul român este masterand în Economie şi Afaceri

de Cristian Ionescu    |    21 Mar 2009   •   00:00

Eduard Lucian Mândru, hackerul reţinut joi seara la Iaşi pentru că a spart serverele Pentagonului, face recurs împotriva deciziei Tribunalului Iaşi, de arestare preventivă pentru 29 de zile.



Avocatul apărării, Claudia Ciofu, susţine că Eduard Lucian Mândru a depus recurs la Curtea de Apel Iaşi, care va fi dezbătut la începutul săptămânii viitoare. "Am depus recurs deoarece totul a fost făcut din teribilism, pentru a arăta cât de uşor pot fi sparte nişte coduri de siguranţă. Drept mărturie este faptul că, deşi a spart serverele respective, clientul meu nu a avut nici un avantaj material", a declarat Claudia Ciofu. Eduard Lucian Mândru, în vârstă de 23 de ani, este masterand la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. El a intrat în atenţia autorităţilor în cursul anului 2006, după ce a accesat ilegal serverele Pentagonului, cu ajutorul unui virus Trojan.

Potrivit procurorilor DIICOT de la Biroul Teritorial Iaşi şi poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, hackerul a exploatat nişte breşe din sistemul de securitate, introducând un virus de tip Trojan pe unul din aceste servere, care îi facilita accesarea ulterioară a acestora, deschizând alte porturi prin care obţinea controlul asupra calculatoarelor infectate.

×
Subiecte în articol: observator