x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hărţile de zgomot ale Capitalei, refăcute de primărie

Hărţile de zgomot ale Capitalei, refăcute de primărie

20 Apr 2022   •   20:30
Hărţile de zgomot ale Capitalei, refăcute de primărie

Primăria Capitalei a anunțat miercuri că a atribuit contractul care vizează refacerea hărţilor de zgomot și revizuirea planurilor de acțiune pentru gestionarea zgomotului în Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, oferta declarată câştigătoare este cea a Institutului de Cercetări în Transporturi – Incertrans.

Valoarea contractului este de 296.900 de lei, fără TVA, cu o durată de execuţie de 14 luni, din care 5 luni pentru refacerea hărţilor de zgomot şi 9 luni pentru reevaluarea/revizuirea planurilor de acţiune.

Confrom autorităților, hărțile strategice de zgomot se realiză în format grafic 3D, cu softuri specializate, pe următoarele straturi tematice: curbe de nivel, clădiri, spații verzi, aliniament drum, aliniament linii tramvai, amplasamente industriale. Acestea se modelează pentru cele trei surse de zgomot, trafic rutier, trafic feroviar-tip tramvai, industrie, și pentru indicatorii anuali de zgomot.

„În urma realizării hărților strategice de zgomot se obțin informații privind estimarea numărului de locuitori, a numărului de locuințe și a numărului de clădiri speciale (unități de învățământ și unități spitalicești) expuse la diferite intervale ale indicatorilor de zgomot Lzsn și Ln”, a transmis primăria.

În cea de-a doua etapă, reevaluarea/revizuirea planurilor de acțiune pentru gestionarea zgomotului, se vor analiza măsurile din planul de acțiune implementat până în prezent și se vor propune măsuri noi de reducere a zgomotului pentru fiecare dintre cele 3 surse de zgomot.

Hărțile strategice de zgomot se refac la cel puțin 5 ani. Hărțile existente ale Municipiului Bucureşti au fost realizate pe baza datelor şi indicatorilor din anul 2016.

(sursa: Mediafax)

×