x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Helmuth Duckadam a fost operat cu succes. Intervenţia chirurgicală a durat 9 ore

Helmuth Duckadam a fost operat cu succes. Intervenţia chirurgicală a durat 9 ore

25 Sep 2012   •   17:34
Helmuth Duckadam a fost operat cu succes. Intervenţia chirurgicală a durat 9 ore

UPDATE: 23.10 - Recuperarea lui Duckadam ar putea dura cateva saptamani, a declarat marti seara doctorul Serban Bradisteanu, seful echipei de medici care l-a operat pe fostul portar al Stelei.

El a spus ca operatia a fost "una foarte dificila" explicand ca a fost nevoie sa fie scoase "toate improvizatiile care au fost facute la nivelul membrului superior".

"A fost foarte dificila anatomia pentru ca era un anevrism gigant. A fost o operatie dificila pentru ca a trebuit facuta din aproape in aproape" a subliniat dr. Bradisteanu adaugand ca in plus "au fost si niste stenturi traumatizante puse in pozitii nepotrivite" care au trebuit scoase.

Medicul a aratat recuperarea ar putea dura saptamani dar ca aceasta depinde si de evolutia pacientului: "Sper sa se recupereze rapid pentru ca este un sportiv foarte musculos si cu un moral neasteptat de bun. Va trebui sa urmeze tratament cu anticoagulante, va trebui sa scada colesterolul si, in plus, are si un diabet de tip doi care va trebui tratat."

Operatia la care a fost supus marti presedintele de onoare al Stelei, Helmuth Duckadam, s-a incheiat cu succes, dupa aproape noua ore, au anuntat reprezentantii Spitalului Floreasca din Capitala.

Interventia chirurgicala, care a inceput la ora 11, fiind efectuata de medicul Serban Bradisteanu, a vizat eliminarea unor cheaguri de sange de pe artera bratului drept si introducerea unei grefe pe portiunea de artera subtiata.

Operatia fusese programata initial pentru luni, insa descoperirea unor noi leziuni, relevate de o investigatie RMN, a impus amanarea cu o zi a interventiei chirurgicale.

×