x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Virgil Popescu anunță construirea unei noi hidrocentrale pe Dunăre

Virgil Popescu anunță construirea unei noi hidrocentrale pe Dunăre

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2022   •   20:05
Virgil Popescu anunță construirea unei noi hidrocentrale pe Dunăre
Sursa foto: Facebook

România și Bulgaria vor relua negocierile pentru a construi hidrocentrala de la Turnu Măgurele-Nicopol, a anunțat marți ministrul Energiei Virgil Popescu.

„Astăzi am convenit cu ministrul Energiei din Bulgaria Rosen Hristov că este un proiect necesar, foarte important pentru asigurarea independenței și securității energetice”, a scris pe Facebook Virgil Popescu.

Conform acestuia, discuția cu ministrul bulgar a avut loc la Atena, unde are loc a 26-a Conferință organizată de Institute of Energy for South-East Europe cu tema „Energy & Development 2022”,

Ministrul Energiei spune că proiectul hidrotehnic va avea 840 MW putere instalată, din care 420 MW partea românească.

Securitatea Energetică în contextul tranziției verzi a fost principala temă de discuție a întâlnirii găzduită la Atena de ministrul Energiei din Grecia Kostas Skrekas, la care au mai participat, pe lângă Virgil Popescu, ministrul Energiei și Infrastructurii din Albania Belinda Balluku, ministrul Economiei din Kosovo Artane Rizvanolli, ministrul Energiei din Bulgaria Rosen Hristov și ministrul Tranziției Ecologice din Italia Gilberto Pichetto Fratin.

„Am reiterat necesitatea unei bune colaborări între statele noastre în domeniul energiei pentru a putea să ne asigurăm securitatea și independența energetică. De asemenea, prin intermediul cooperării regionale reușim să asigurăm diversificarea surselor pentru aprovizionare cu gaze naturale și energie și asigurarea rutelor de transport”, a mai spus Virgil Popescu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: virgil popescu hidrocentrala