x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hidroelectrica avertizează asupra unor tentative de fraudă: Mesaje ce promit câștiguri exagerate

Hidroelectrica avertizează asupra unor tentative de fraudă: Mesaje ce promit câștiguri exagerate

de Redacția Jurnalul    |    28 Sep 2023   •   23:45
Hidroelectrica avertizează asupra unor tentative de fraudă: Mesaje ce promit câștiguri exagerate

Hidroelectrica avertizează asupra apariției în mediul online a unor posibile tentative de fraudare a micilor investitori, bazate pe mesaje ce promit oportunități exagerate de câștig din tranzacționarea acțiunilor societății pe diverse platforme.

„Hidroelectrica dorește să aducă la cunoștința publicului larg apariția în mediul online a unor posibile tentative de fraudare a micilor investitori, bazate pe mesaje ce promit oportunități exagerate de câștig din tranzacționarea acțiunilor societății pe diverse platforme. Aceste site-uri utilizează în mod neautorizat imaginea companiei, a reprezentanților acesteia, simulează pagina de internet a societății și conțin declarații false de susținere și certificare, atribuite în mod fals Hidroelectrica”, se arată într-un comunicat al companiei.

Reprezentanții Hidroelectrica le recomandă utilizatorilor să verifice, pentru a evita să cadă victimă unor astfel de tentative de fraudă, site-ul oficial al companiei, unde pot fi găsite toate informațiile oficiale, comunicatele de presă și actualizările privind acțiunile societății, și să nu ia în considerare surse neoficiale.

„Reprezentanții societății noastre nu au încurajat și nu încurajează prin declarații publice utilizarea uneia sau a altei platforme de tranzacționare. Nu vă lăsați influențați de citate sau declarații atribuite acestora în mod neadevărat”, se arată în comunicat.

Reprezentanții companiei recomandă ca înainte de a lua o decizie cu privire la investițiile în acțiuni Hidroelectrica să fie consultate surse oficiale de informare.

„Dacă posibilele câștiguri promise de reclamele apărute online par nejustificat de avantajoase, este foarte posibil să aveți de-a face cu o tentativă de fraudă. Vă recomandăm să manifestați prudență și să evitați interacțiunea cu astfel de site-uri”, adaugă aceștia.

„Dacă primiți apeluri telefonice sau e-mailuri pe care le considerați suspecte, nu răspundeți solicitărilor de a investi și evitați să faceți clic pe link-uri sau să deschideți fișiere atașate. Nu transferați niciodată bani fără a ști cine îi va primi, și nu dezvăluiți informații precum numărul contului bancar, datele de pe actul de identitate sau orice alte date personale către surse necunoscute”, sunt alte sfaturi ale companiei.

Cei care se confruntă cu tentative de fraudă sau activități suspecte sunt îndemnați să raporteze aceste situații autorităților competente și poliției.

„Hidroelectrica ia măsuri pentru a proteja interesele investitorilor și publicului larg și colaborează cu autoritățile pentru investigarea și contracararea oricăror acțiuni ilegale care afectează numele
și imaginea companiei”, se mai arată în comunicat.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: frauda hidroelectrica