x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Hoţul strigă hoţul!" - Lichidatoarea Călăraşiului se întoarce

"Hoţul strigă hoţul!" - Lichidatoarea Călăraşiului se întoarce

de Diana Scarlat    |    13 Feb 2008   •   00:00
"Hoţul strigă hoţul!" - Lichidatoarea Călăraşiului se întoarce

După acuzaţiile care i s-au adus în presă, lichidatoarea Nicoleta Hârşescu a organizat ieri o conferinţă de presă pentru a da lămuriri.



După acuzaţiile care i s-au adus în presă, lichidatoarea Nicoleta Hârşescu a organizat ieri o conferinţă de presă pentru a da lămuriri.

La o săptămână după ce muncitorii de la SC Romply Prod SRL, ameninţaţi de falimentul fabrii de placaje de lemn de la Călăraşi, au ieşit în stradă, acuzând-o pe lichidatoare că ar vrea să le oprească activitatea, Nicoleta Hârşescu spune că în nici un caz nu este aceasta intenţia sa şi că societatea va funcţiona în continuare. Chiar îi prevede un viitor luminos.


Dorel Cioacă, administratorul special de insolvenţă al societăţii SC Romply SRL o acuza, la rândul său, că ar avea interesul să declare falimentul voluntar al firmei după ce va ajunge lichidatorul acesteia, în urma sentinţei judecătorepti. "Acum judecătoarea Neluţa Tudorache încearcă să submineze firma în interior, să schimbe administraţia şi să o pună pe lichidatoarea Nicoleta Hârşescu, cea care apare în toate procesele acestei judecătoare, să declare faliment voluntar.”, declară administratorul Dorel Cioacă. Mai mult, doamna este acuzată şi că ar avea o legătură cu firma din Bulgaria, cu aceeaşi activitate, care ar deţine monopolul pe piaţa europeană în caz de faliment al Romply. Presa locală l-a citat cu această ipoteză pe administratorul Cioacă, iar răspunsul doamnei lichidator la acuzaţiile care i se aduc este: "Hoţul strigă hoţul! Nu eu am stat de vorbă cu bulgarii, dar de câte ori mă duceam pe la fabrică, domnul Cioacă era mereu la discuţii cu nişte bulgari.”. Nicoleta Hârşescu a mai declarat ieri, în cadrul conferinţei de presă, că nu a făcut nimic ilegal, că este în totalitate de acord cu vânzarea fabricii către investitorul american, dar că în aceaste situaţii "remuneraţia contează”. Lichidatorul firmei va fi numit de judecătoarea cazului, Neluţa Tudorache, la termenul de mâine, la Tribunalul Călăraşi. În urma sentinţei, "remuneraţia” despre care vorbeşte doamna lichidator va reveni domniei sale sau actualului administrator judiciar, Pricewaterhouse, cel care a negociat déjà un preţ foarte bun cu investitorul american.

×
Subiecte în articol: observator