x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ilie Dobre, la a doua consemnare în Cartea Recordurilor

Ilie Dobre, la a doua consemnare în Cartea Recordurilor

25 Mar 2013   •   16:30
Ilie Dobre, la a doua consemnare în Cartea Recordurilor

Cronicarul sportiv român Ilie Dobre, şeful secţiei sport la postul public de radio, a primit, zilele trecute, a doua atestare oficială a performanţelor sale profesionale, fiind desemnat de World Records Academy, cu sediul la Miami (Florida), drept comentatorul sportiv cu cele mai multe cărţi publicate, un record mondial de 42 de lucrări, ce va fi inserat în celebra Carte a recordurilor, informează agerpres.ro.

Ilie Dobre este deja deţinătorul recordului mondial la categoria cea mai lungă exclamaţie: "gol" a unui comentator sportiv fără respiraţie - 31 de secunde.

Ilie Dobre a stabilit acest record la meciul Voinţa Sibiu - Oţelul Galaţi, de anul trecut. Comentatorul român deţine şi recordul mondial pentru cel mai lung "gol" cu respiraţie - 42 de secunde.

Absolvent al Facultăţii de istorie a Universităţii Bucureşti, Ilie Dobre a decis, în 1992, printr-un volum dedicat marelui fotbalist Nicolae Dobrin, să consemneze în scris, pentru posteritate, miile de informaţii, efemere prin natura lor, lansate în eter. De altfel, în 30 de ani de carieră radiofonică, Ilie Dobre a comentat peste 1.300 de meciuri din campionatul intern, ale naţionalei sau de la marile competiţii, multe din numele rostite devenind, în timp, subiectele unor monografii cu aceeaşi semnătură: Nicolae Dobrin, Marius Lăcătuş, Ionuţ Sabău, Dorinel Munteanu, Florea Dumitrache, Ştefan Iovan, Ilie Dumitrescu, Ludovic Sătmăreanu, dar şi Cristian Gaţu, Valentin Samungi, Ştefan Birtalan, Cornel Oţelea.

De asemenea, turneele finale ale CM de fotbal din 2006 şi CE din 2004 şi 2008 au fost trecute de pe calea undelor între coperţile unor cărţi, iar ultima producţie a freneticului ziarist adaugă o nouă latură a personalităţii sale de o tenacitate ieşită din comun: un roman, "Paradisul însângerat".  

×
Subiecte în articol: ilie dobre cartea recordurilor