x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mii de aparate de iluminat stradal LED și sute de aparate de iluminat pietonal, montate în Capitală

Mii de aparate de iluminat stradal LED și sute de aparate de iluminat pietonal, montate în Capitală

de Redacția Jurnalul    |    09 Feb 2024   •   19:30
Mii de aparate de iluminat stradal LED și sute de aparate de iluminat pietonal, montate în Capitală
Sursa foto: Facebook

Peste 2.000 de aparate de iluminat stradal LED și sute de aparate de iluminat pietonal au fost montate în Capitală din decembrie 2023 până în prezent, spune, vineri, primarul general Nicușor Dan.

Potrivit lui Nicușor Dan, au fost montate de echipele Companiei de Iluminat 2.128 de aparate de iluminat stradal LED și 713 aparate de iluminat pietonal, din luna decembrie până acum.

Acestea au fost instalate pe unele dintre cele mai circulate bulevarde din Capitală: bd. Iancu de Hunedoara, Șoseaua Mihai Bravu, Șoseaua Ștefan cel Mare, Șoseaua Colentina, Piața Victoriei.

În prezent, se lucrează pe Șos. Kiseleff și bd. Regele Mihai I unde vor fi montate 409 aparate LED.

„În total, în această etapă vom instala în oraș 3.200 de aparate LED de ultimă generație, dotate cu sistem de telegestiune prin care se va asigura controlul și monitorizarea individuală, de la distanță.
Pe lângă acestea, vom monta și echipamente LED pe care le vom achiziționa din fonduri nerambursabile obținute de la Administrația Fondului pentru Mediu. La finalul acestei etape, Capitala va beneficia de un sistem de iluminat eficient, cu limitarea impactului asupra mediului și cu o reducere a consumului de energie cu aproximativ 60%”, spune primarul general, pe Facebook.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: iluminat Capitală