x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În ultima săptămână s-au indisponibilizat bunuri în valoare de peste 3,4 milioane lei de către polițiști

În ultima săptămână s-au indisponibilizat bunuri în valoare de peste 3,4 milioane lei de către polițiști

09 Dec 2018   •   11:05
În ultima săptămână s-au indisponibilizat bunuri în valoare de peste 3,4 milioane lei de către polițiști

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR au efectuat 76 de percheziții în ultima săptămână. Aceștia au instituit măsuri asigurătorii de peste 17 milioane lei şi au indisponibilizat bunuri în valoare totală de peste 3,4 milioane lei.

Potrivit Agerpres, polițiștii au făcut 76 de precheziții domiciliare și au pus în aplicare 83 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.

În aceste cauze penale a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 154 de persoane, iar față de 36 au fost dispuse măsuri preventive. 9 au fost reținute, 3 arestate la domiciliu și 24 sub control judiciar. Pentru recuperarea prejudiciului, s-au aplicat măsuri asigurătorii în valoare de 17.806.024 de lei. Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 882.600 de ţigarete şi 188 de litri de alcool.

De asemenea, în ultima săptămână, în urma definitivării cercetărilor, poliţiştii au formulat propuneri de trimitere în judecată în 30 de dosare penale privind infracţiuni de natură economică, mai menţionează comunicatul IGPR.

×