x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inaugurarea oficială a Complexului de Gheață Bâlea Lac

Inaugurarea oficială a Complexului de Gheață Bâlea Lac

de Diana Scarlat    |    06 Feb 2015   •   19:45
Inaugurarea oficială a Complexului de Gheață Bâlea Lac

Complexul de Gheață - ce include Hotel of Ice Bâlea Lac, Biserica de Gheață, Igluurile și Winter Park Bâlea Lac – a fost inaugurat astăzi, 6 februarie 2015, de la ora 13.00.

La eveniment au participat Ambasadorul Germaniei la București, Excelența sa, Werner Hans Lauk, Ovidiu Lipan Ţăndărică – unul dintre ambasadorii turismului românesc -, oficialități din administrația județeană, Francesca Baciu – tânăra speranţă a baletului românesc, aleasă în acest an pentru a reprezenta imaginea Hotel of Ice -, şi Jakob Hausmann, renumitul maestru bucătar care va înscrie Hotel of Ice pe harta turismului culinar, prin trei spectacole în bucătăria Restaurantului de Gheaţă de la Bâlea Lac.

Hotel of Ice Bâlea Lac sărbătorește cea de-a zecea ediție în acest sezon de iarnă, prin tema Zodiac, imprimată în sculpturile și basoreliefurile de gheață ale fiecărei camere. Complexul este inaugurat oficial după finalizarea Bisericii de Gheață și a Igluurilor, iar lucrările la amenajarea deja celebrului Winter Park se apropie de sfârșit. 

 “Bâlea Lac este un loc magic, aflat la o înălţime fantastică şi ca aşezare, dar şi din punct de vedere spiritual. Am putea umple aceste minunate construcţii de gheaţă cu o extraordinară căldură spirituală şi culturală, prin organizarea unor evenimente speciale, cu marii noştri artişti. Am spus-o şi repet de fiecare dată, România trebuie iubită neconvenţional. Avem o ţară extraordinar de frumoasă, pe care trebuie să învăţăm s-o promovăm”, a declarat Ovidiu Lipan, cu ocazia evenimentului.

Excelența sa, Werner Hans Lauk, ambasadorul Germaniei, este al doilea ambasador al unui stat foarte important pentru turismul de incoming din România care deschide oficial Complexul Turistic de Gheaţă de la Bâlea Lac, afirmând că va promova imaginea României şi, mai ales, Bâlea Lac, în ţara pe care o reprezintă. Inaugurarea din sezonul 2013-2014 s-a făcut în prezența Ambasadorul Chinei în România, care a promis anul trecut că va promova țara noastră și, în special zona Făgărașului, iar unul dintre spoturile TV de promovare a României a fost tradus în limba chineză și difuzat în China. Hotel of Ice Bâlea Lac va invita în fiecare sezon câte un ambasador care să promoveze astfel imaginea României în țara pe care o reprezintă. Anul acesta va fi prezent la eveniment ambasadorul Germaiei în România,  Excelența sa, Werner Hans Lauk.

 Imaginea Hotel of Ice Bâlea Lac este, în această iarnă, o tânără speranță a baletului românesc, Francesca Baciu. Balerina a susținut, cu ocazia evenimentului de inaugurare, o ședință foto concepută pentru promovarea imaginii României în lume.

“Sunt mândră să pot promova imaginea Hotel of Ice Bâlea Lac în acest sezon şi imaginea României în lume, aşa cum am promovat imaginea României până acum, prin performanţele mele: peste o sută de medalii şi cupe, câştigate la concursuri naţionale şi internaţionale, în cei treisprezece ani de gimnastică şi balet. Bâlea Lac este, într-adevăr, un loc fascinant şi sunt fericită să fiu astăzi aici, ca imagine a acestui brand turistic unic în Europa de sdu-est”, a declarat Francesca Baciu, imaginea Hotelului de Gheaţă, la inaugurarea Complexului Turistic de Gheaţă de la Bâlea Lac.

 Hotelul de Gheață a fost deschis publicului pe 23 decembrie, în acest sezon. Primii turiști au fost, ca în fiecare an, britanicii, care au ocupat toate camerele hotelului de Crăciun și de Revelion. Anual urcă la Bâlea Lac peste 15.000 de turişti, dintre care cei mai mulţi sunt străini.

×