x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încălzirea globală ar putea duce la o înmulţire a atacurilor crocodililor

Încălzirea globală ar putea duce la o înmulţire a atacurilor crocodililor

23 Iun 2019   •   16:00
Încălzirea globală ar putea duce la o înmulţire a atacurilor crocodililor

Atacurile crocodililor s-ar putea înmulţi în contextul accentuării încălzirii globale, a atras atenţia un expert australian, citat duminică de agenţia Xinhua.

Zoologul Adam Britton de la institutul pentru studiul mediului din cadrul Universităţii Charles Darwin (CDU) din Teritoriul de Nord a declarat duminică pentru News Corp Australia că, pe măsură ce valorile de temperatură cresc, crocodilii vor înainta în regiuni noi, pe care nu le-au populat niciodată.

Potrivit lui Britton, răspândirea populaţiei de crocodili va presupune o intensificare a interacţiunilor dintre ei şi oameni care nu au mai intrat în contact cu aceste reptile.

"Odată cu încălzirea planetei, atacurile crocodililor se vor înmulţi, ca rezultat direct, deoarece pe măsură ce temperatura creşte se va schimba distribuţia crocodililor", a explicat Britton.

"Vedem acest lucru în Indonezia unde crocodilii ajung în locuri în care nu au fost observaţi vreme îndelungată sau nu au fost văzuţi niciodată şi unde are loc un şir de atacuri", a adăugat expertul.

"Crocodilii se deplasează în urma pierderii habitatului şi ajung în locuri în care oamenii nu sunt obişnuiţi cu ei", a mai spus el.

Potrivit lui Britton, au fost deja consemnate episoade în care crocodilii au fost observaţi în zone populate din nordul Queensland, un eveniment foarte rar înainte.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: incalzire globala crocodili