x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incepe vacanta de vara

Incepe vacanta de vara

de Veronica Guzun    |    Eugenia Mihalcea    |    17 Iun 2005   •   00:00
Incepe vacanta de vara

Cei peste 3.500.000 de elevi din clasele I-VII si IX-XII incheie astazi anul scolar, urmand sa-si reia cursurile la 11 septembrie. Elevii claselor a VIII-a au inceput vacanta mai repede, la data de 10 iunie, intrucat zece zile mai tarziu este programata prima proba a testelor nationale. Pentru absolventii clasei a XII-a, examenul de Bacalaureat va incepe la 27-28 iunie 2005 cu proba orala de limba si literatura romana. Prin ordinul ministrului Educatiei si Cercetarii, anul scolar 2005-2006 are 36 de saptamani de scoala si este organizat pe doua semestre. Cursurile la toamna vor incepe luni, 12 septembrie 2005, iar prima vacanta, cea de iarna, va incepe la 24 decembrie 2005 si va dura pana la 8 ianuarie 2006. Cursurile semestrului I se vor relua luni, 9 ianuarie 2006, si se vor finaliza cu o vacanta intersemestriala, programata intre 4 februarie 2006 si 12 februarie 2006. In premiera in Romania, s-a deschis un Birou de Presa in cadrul unei scoli. Cu doua zile inaintea vacantei de vara, purtatorii de cuvant ai Scolii Nr.5 Tulcea au tinut prima lor conferinta de presa.

"Noi intentionam sa publicam in presa aspecte pozitive care au loc in scoala noastra. Ne-am saturat sa citim doar informatii negative despre activitatea scolara din Romania", a mentionat purtatoarea de cuvant Andrada Dobre, eleva in clasa a VI-a.

DECONT
Cadrele didactice din mediul rural care nu detin o locuinta si nici nu li se poate oferi una in localitatea unde au postul vor beneficia de decontarea cheltuielilor de transport pentru deplasarea la locul de munca, potrivit unei initiative legislative aprobate ieri de Senat. In cazul in care nu exista mijloace de transport in comun intre localitatea de domiciliu si sediul institutiei de invatamant, se va deconta contravaloarea a 7,5 litri de benzina Premium la 100 km parcursi.

×
Subiecte în articol: observator