x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bebelușul grăbit: O româncă a născut la bordul avionului care o aducea acasă!

Bebelușul grăbit: O româncă a născut la bordul avionului care o aducea acasă!

de Andreea Tiron    |    01 Ian 2023   •   19:56
Bebelușul grăbit: O româncă a născut la bordul avionului care o aducea acasă!
Sursa foto: ascr.cz

Când nu mai ai răbdare și vrei să vezi lumea largă cât mai repede! Așa a procedat un bebeluș, care nu a mai așteptat ca mama sa să ajungă acasă, ci a venit pe lume direct la bordul unui avion care se îndrepta spre România în cursul nopții de joi spre vineri, 30 decembrie 2022. "Am primit pe aeroportul Václav Havel din Praga un pasager de 47 cm înălțime și 2 744 grame, care a vizitat pe neașteptate Republica Cehă fără pașaport"

Potrivit Europe Cities, avionul a decolat de pe aeroportul din Birmingham, Marea Britanie, și urma să aterizeze câteva ore mai târziu la București.

Bebelușul însă avea alte planuri, astfel încât a fost necesară o deviere a traseului.

Reprezentanții aeroportului Ruzyne din Praga, Cehia, au fost informați despre devierea unui avion care se îndrepta din Marea Britanie către România din cauza unei nașteri la bord la ora 01:14. 12 minute mai târziu, a venit vestea că atât mama, cât și băiatul nou-născut sunt bine

În jurul orei două și jumătate dimineața, avionul a aterizat la Praga, iar proaspăta mămică și nou-născutul au fost duși la spitalul Motol, în timp ce avionul și-a continuat zborul spre București.

Paramedicii de la serviciul de urgență de pe aeroport s-au fotografiat cu bebelușul și au constatat că starea sa de sănătate și a mamei sale este bună.

„Când vrei să te naști, de multe ori este «aici și acum». Pofta de viață a fost uriașă, iar faptul că se afla la 10 km deasupra solului, când astfel de lucruri se petrec de obicei în spatele zidurilor maternităților, nu l-a interesat pe eroul acestei povești”, a declarat Petra Homolová, de la Serviciul de Salvare al Asociației Samaritenilor din Republica Cehă.

„La exact ora locală 1:10 a.m. am primit pe aeroportul Václav Havel din Praga un pasager de 47 cm înălțime și 2 744 grame, care a vizitat pe neașteptate Republica Cehă fără pașaport, iar ulterior și spitalul Motol, unde se află internat după ce a fost transportat de echipajul nostru, sănătos și fără complicații vizibile”, a mai adăugat Homolová.

Informația a fost confirmată pe Twitter și de directorul aeroportului din Praga, Jiří Pos, care a declarat:

„O barză a zburat la noi, pe aeroportul din Praga, în cursul nopții trecute. Un avion care se îndrepta spre București a aterizat în deplină siguranță, iar la bordul său a avut loc nașterea. Sunt bucuros că atât mama, cât și copilul, sunt bine și le doresc multă sănătate.”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

.

×
Subiecte în articol: naștere în zbor bebelus