x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Infectată cu noul coronavirus, femeia de 53 de ani din Covasna, transferată la Cluj

Infectată cu noul coronavirus, femeia de 53 de ani din Covasna, transferată la Cluj

11 Mar 2020   •   21:54
Infectată cu noul coronavirus, femeia de 53 de ani din Covasna, transferată la Cluj
Sursa foto: pixabay.com

Femeia de 53 de ani din Covasna, depistată cu noul coronavirus după ce fusele la schi în Italia, a fost transferată, miercuri, la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Prefectul județului Covasna, Iulian Todor, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că DSP Covasna a declanșat o anchetă epidemiologică în acest caz pentru stabilirea persoanelor cu care femeia a intrat în contact și izolarea lor.

"O femeie de 53 de ani din orașul Covasna a fost depistată pozitiv cu coronavirus și este transferată, miercuri, la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. Aceasta a fost în excursie în Italia cu soțul și cu fiul și s-a întors în țară în 8 martie, intrând în izolare la domiciliu. A anunțat autoritățile că prezintă simptome, a fost testată iar rezultatul a ieșit pozitiv pentru coronavirus. Soțul și fiul femeii se află, în continuare, în autoizolare, s-au recoltat și de la ei probe și au fost trimise la București, dar rezultatele nu au venit încă. DSP Covasna a declanșat o anchetă epidemiologică în acest caz pentru stabilirea persoanelor cu care femeia a intrat în contact și izolarea lor", a declarat Todor.

Femeia ar fi fost plecată la schi în Italia împreună cu familia de la începutul lunii martie.

(sursa: )

×
Subiecte în articol: coronavirus