x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Infern rutier - DN 1, blocat total vreme de zece zile

Infern rutier - DN 1, blocat total vreme de zece zile

de Lucian Florea    |    07 Oct 2006   •   00:00

Autoritatile au gasit o "solutie" pen-tru reabilitarea podului CFR de la Fantana Miorita: blocarea totala a DN 1 intre Casa Presei Libere si Ae-roportul Baneasa. Traficul va redeveni infernal de du-minica noaptea.

Click pt a mari imaginea
ALTERNATIVE. Traseul ce ocoleste portiunea interzisa circulatiei
Dupa ce au trecut cu bine peste Sommet-ul Francofoniei, soferilor bucuresteni li se pregateste o noua incercare. Principala cale de acces spre DN 1 va fi inchisa timp de zece zile din cauza unor lucrari efecutate de SNCFR. Segmentul de drum dintre Casa Presei Libere si Aeroportul Baneasa va fi inchis complet traficului rutier in noaptea de duminica spre luni incepand cu ora 0:00. Decizia a fost luata de Primaria Capitalei impreuna cu Politia Rutiera pentru a permite demolarea podului de cale ferata Baneasa ce trece peste sosea in zona Fantanii Miorita.

Autoritatile indeamna la calm si recomanda soferilor sa respecte indicatoarele de circulatie spre rutele ocolitoare. Astfel, pentru a iesi din Bucuresti spre Otopeni, conducatorii auto pot sa foloseasca cele doua cai care intersecteaza DN1 la Aeroportul Baneasa.

Soferii care vor avea nevoie sa iasa din Bucuresti spre Otopeni vor intampina blocaje considerabile, iar municipalitatea nu se fereste sa recunoasca acest lucru. "Cei de la SNCFR ne-au facut o solicitare sa inchidem pentru zece zile traficul. Pentru noi este o crima, e foarte greu sa inchizi circulatia acolo", a declarat viceprimarul Razvan Murgeanu pentru Realitatea TV.

RATB a anuntat ca va modifica rutele care in mod normal trec pe la Fantana Miorita in concordanta cu solicitarea SNCFR. Astfel, liniile 131, 335 si 783 vor fi deviate de la Piata Charles de Gaulle prin Bulevardul Aviatorilor si Bulevardul Aerogarii, iar liniile 148, 205, 261, 304, 443, 444, 446, 448, 449, 450, 451 si 476 vor utiliza ruta ocolitoare din cartierul Pajura.

RUTE OCOLITOARE
O varianta este ocolirea zonei prin B-dul Poligrafiei - Pasajul Jiului - Str. Baiculesti - Sos. Straulesti - B-dul Ion Ionescu de la Brad. Cea de-a doua ruta este B-dul Aviatorilor - Str. Nicolae Caranfil - B-dul Aerogarii, care preia si fluxul auto de pe B-dul Barbu Vacarescu.

×
Subiecte în articol: observator