x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Influenţarea justiţiei - David bate cămpii

Influenţarea justiţiei - David bate cămpii

de Razvan Belciuganu    |    06 Dec 2007   •   00:00

Ministrul Cristian David a vorbit prostii in faţa Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor cănd a susţinut că procurorul "era angajat al serviciului de informaţii, avănd drepturi şi obligaţii".



Ministrul Cristian David a vorbit prostii in faţa Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor cănd a susţinut că procurorul "era angajat al serviciului de informaţii, avănd drepturi şi obligaţii".

Avocatul magistratului, Radu Butnaru, ne-a declarat că "Marian Sintion nu a fost niciodată angajat al DGIPI, calitatea sa de magistrat făcănd practic imposibil acest lucru". "Afirmaţia ministrului că «la angajare şi-a asumat anumite drepturi şi obligaţii» nu are suport, procurorul fiind detaşat de la Parchetul de pe lăngă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie la MIRA, in condiţiile Legii nr. 303/2004, indeplinind funţia de consilier personal al ministrului", mai spune avocatul. Radu Butnaru consideră "că noul scenariu creat in jurul acestui eveniment reprezintă incercări disperate de a «scoate cămaşa» intr-o problema delicată şi totodată o incercare de a influenţa răspunsul concret al justiţiei, din moment ce această variantă este prezentată atăt de tărziu de la evenimentele din 25 şi 26 octombrie, in condiţiile in care pe rolul instanţelor de judecată şi al parchetului se află deja o acţiune civilă, respectiv o plăngere penală". Avocatului procurorului Marian Sintion ii ridică serioase semne de intrebare şi "contradicţia in declaraţii a ministrului, care in prima fază a susţinut existenţa unei răzmeriţe in cadrul DGIPI". Magistratul a explicat pe larg la "Marius Tucă Show" faptul că, după detaşare de la Parchet, a fost incadrat pe funcţia de consilier 1 la DGIPI pentru că n-a dorit să fie asimilat unui consilier politic şi la Direcţia Resurse Umane, opţiunea sa, i s-a spus că nu sunt locuri.

×
Subiecte în articol: observator