x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    21 Feb 2008   •   00:00

Constanţa. Un copil în vârstă de 4 ani a fost grav rănit după ce luni i-a căzut &

Constanţa. Un copil în vârstă de 4 ani a fost grav rănit după ce luni i-a căzut în cap un cuier, în timp ce se afla la grădiniţă. Inspectoratul Judeţean Şcolar Constanţa a declanşat o anchetă la o grădiniţă din localitatea Amzacea, unde s-a produs incidentul, mai ales că educatoarea clasei nu era în încăpere să-i supravegheze pe micuţi. Conducerea grădiniţei riscă sancţiuni pentru că nu a anunţat ISJ despre incident.

 

Ajutor gaze. Persoanele cu venituri lunare reduse, de până la 480 lei, şi care utilizează gaze naturale pentru încălzirea locuinţei vor primi lunar, în intervalul februarie-martie 2008 şi noiembrie-decembrie 2008, un ajutor financiar între 20 de lei şi 100 de lei, în funcţie de venit.

 

Israel vize. Românii care vor să călătorească în Israel în scopuri turistice nu mai au nevoie de vize începând cu 1 martie. Ambasada Israelului la Bucureşti precizează că celelalte tipuri de vize (muncă, studii etc.) rămân valabile.

 

Prahova. Un bărbat din Lipăneşti a fost amendat cu suma de 1.500 de lei pentru că şi-a bătut calul. Prahoveanul, cunoscut în comună pentru că face trafic de animale, nu-şi recunoaşte fapta, deşi toţi vecinii cer autorităţilor să facă ceva pentru a le scăpa pe necuvântătoare de chinurile la care sunt supuse zilnic. (Laura Calciu)

 

Record meteo. Procesul de încălzire va continua şi în zilele următoare. Meteorologii susţin că în aceste condiţii sunt toate şansele ca valorile maxime de temperatură să se apropie de recordul de căldură al lunii februarie, stabilit la 27 februarie 1995, atunci când la Medgidia s-au înregistrat 26oC.

 

Iaşi. Prefectul judeţului Iaşi, Nicuşor Păduraru (fost membru PNL), a fost înlocuit în funcţie cu Marius Bodea, unul dintre subprefecţi, de asemenea fost liberal, prin decizie a Guvernului. Păduraru va ocupa un post de director în MIRA.

 

Cazul Mailat. La asasinarea Giovannei Reggiani au asistat, fără să intervină pentru a o ajuta, trei persoane: Dorin Obedea, tatăl iubitei lui Romulus Mailat, Emilia Neamţu – cea care a anunţat apoi poliţia, şi un fiu al acesteia. Conform mărturiei lui Obedea, Emilia este cea care i-a sugerat lui Mailat să o arunce pe Giovanna Reggiani, care încă mai trăia, în groapa în care a fost descoperită.

 

 

Dragobete. Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” vă invită să vă întâlniţi duminică, începând cu ora 11:00, cu cântecul şi jocul popular, muzica folk, muzica tinereţii, teatru şi lansări de carte cu ocazia Sărbătorii de Dragobete. (M.Ş.)

 

Bătrânele închise au fost graţiate Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri decretul de graţiere pentru cele trei bătrâne închise la Penitenciarul Colibaşi: Filofteia Barbu ­ 78 de ani, Mihai Victoria ­ 58 de ani şi Veronica Gheorghe ­ 68 de ani din comuna Valea Danului. După 13 ani de procese în care s-au luptat pentru patru pogoane de pământ, cele trei femei au fost condamnate în decembrie 2007 pentru că au refuzat să respecte o hotărâre prin care instanţa a dat câştig de cauză unei rude care le-a revendicat pământurile avute în stăpânire zeci de ani. (Carmen Dragomir)
 

 

×
Subiecte în articol: observator