x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

01 Mai 2008   •   00:00

1 mai 2008



INTERCEPTĂRI. Comisia juridică a Senatului cere CSM şi SRI mandatele de inteceptare a convorbirilor telefonice din dosarele lui Paul Păcuraru şi ale lui Codruţ Şereş. În cazul acestuia din urmă, comisia vrea să ştie dacă SRI a solicitat mandat de interceptare pentru săvîrşirea infracţiunilor de trădare şi spionaj. (O.S.)

ALERTĂ PE PRUT. Ploile abundente din nordul Moldovei au umflat apele rîului Prut, motiv pentru care autorităţile au luat măsuri în aşteptarea viituri care e preconizată în zonă peste 5 zile. Reprezentanţii ISU au inspectat digurile de la Prut şi au cerut primăriilor din localităţile aflate pe malul rîului să se pregătească de inundaţii. Nivelul Prutului se situa ieri la cota de 454 cm, cu 4 cm peste cota de atenţie. (D. Mihalaşcu)

NEPTUN. Preşedintele Traian Băsescu  îşi petrece vacanţa de 1 Mai la vila de protocol de la Neptun, ca în fiecare an, fiind cunoscute plimbările sale prin staţiune şi întîlnirile cu turiştii. Primarul Mangaliei, Zamfir Iorguş, îl aştepta să sosească în staţiune ieri în jurul prînzului şi să rămînă pe litoral pînă duminică. (O.S.)

CRAIOVA. Trei dintre cele şase persoane implicate în scandalul de marţi dimineaţă de la Spitalul de Urgenţă din Craiova, şi care au fost arestate preventiv, pentru 29 de zile, de magistraţii Judecătoriei Craiova, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, au declarat recurs. În timpul în care procurorii îi audiau pe scandalagii, peste 30 de romi susţinători ai acestora s-au strîns, marţi seară în faţa Parchetului Judecătoriei din municipiu. Zeci de poliţişti, jandarmi şi "mascaţi" au asigurat paza şi ordinea în zona Parchetului.

TÎRGU-JIU. Două grupări de romi înarmate cu săbii şi bîte au fost implicate în noaptea de marţi spre miercuri într-un scandal în cartierul Obreja din municipiu, soldat cu distrugerea a două maşini şi cu pagube materiale la un imobil, fără a exista victime. Pentru a lămuri motivele producerii conflictului, Poliţia a declanşat o anchetă. (Gabriela Mladin)

SLATINA. Poliţiştii din Olt fac cercetări pentru identificarea proprietarului unui pistol cu aer comprimat, în perfectă stare de funcţionare, care a fost găsit pe o stradă din Slatina, transmite Mediafax. Arma a fost predată jandarmilor marţi, de către un cetăţean din municipiul Slatina, care a declarat că a descoperit-o pe strada Ionaşcu.

LOTO 6/49. Loteria Română anunţă că premiul la tragerea 6/49 de duminică va fi de aproximativ 6,5 milioane de euro. La categoria I la tragerea 6/49 s-a înregistrat un report în valoare de aproximativ 21,6 milioane lei, astfel că, pentru tragerea de duminică, Loteria Română estimează un fond de cîştiguri la această categorie de aproximativ 6,5 milioane euro.

BRAŞOV. Trenul turistic de epocă "Dracula Expres", inaugurat săptămîna trecută de Consiliul Judeţean, pentru a circula pe traseul Braşov-Zărneşti nu va circula în zilele de 1 şi 2 mai, transmite Rompres. Comana Costel, persoana care se ocupă de exploatarea garniturii, a declarat că trenul circulă doar sîmbăta şi duminica.

OBOR.
Traficul rutier în rondul de la Bucur Obor va fi restricţionat în etape din cauza lucrărilor de reabilitare a carosabilului, programate în perioada 1-5 mai, fără închiderea totală a circulaţiei pentru autovehicule şi pietoni, a informat ieri Direcţia Generală de Poliţie Bucureşti (DGPMB). Mai multe informatii pe www.jurnalul.ro

DECIZIE. DNA a decis scoaterea de sub acuzare a celor 14 persoane implicate – printre care fostul prim-viceguvernatorul BNR, Emil Ioţa Ghizari şi fostul viceguvernator BNR, Mihai Bogza – în lichidarea Băncii Internaţionale a Religiilor, procurorii apreciind că nu sînt probe.

TIMIŞOARA. Mai multe echipaje de poliţie au fost nevoite – în noaptea de marţi spre miercuri – să urmărească prin tot oraşul un contrabandist de ţigări. Încercînd să scape de poliţiştii care l-au "vînat" prin cinci cartiere, bărbatul a acroşat cu maşina doi agenţi pe care i-a rănit uşor.

ELEVI PĂCĂLIŢI. Un grup de 44 de elevi care a plecat din Deva într-o excursie la Paris şi-au întrerupt în Germania călătoria, nemaiputînd continua drumul pe motiv că şoferii n-au bani pentru combustibil. Elevii au fost nevoiţi să-şi achite cazarea în Germania, deşi plătiseră o parte din bani agenţiei de turism. Din cauza acestor dificultăţi, elevii au decis să revină în ţară.

ŢĂNDĂRICĂ, LA SPITAL. Artistul Ovidiu Lipan Ţăndărică şi trei membri ai trupei "10 Prăjini" au ajuns marţi seară la urgenţa Spitalului Judeţean din Constanţa, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au mîncat la un restaurant din Tulcea, transmite Mediafax. Celor patru li s-a făcut rău pe drumul dintre Tulcea şi Constanţa – unde au programate mai multe concerte – şi au ajuns la spital unde au fost ţinuţi sub perfuzii o oră.

CAMPANIE. Intersecţiile din zece oraşe – Bucureşti, Cluj, Drobeta Turnu-Severin, Giurgiu, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Sibiu şi Slobozia – vor fi luminate ca în timpul sărbătorilor de Crăciun, în perioada 30 aprilie – 4 mai, pentru a atrage atenţia conducătorilor auto cu privire la efectele consumului de alcool la volan, evenimentul înscriindu-se în campania "Realitatea se schimbă cînd conduci băut", lansată în februarie.

×
Subiecte în articol: observator