x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

05 Iun 2008   •   00:00

5 iunie 2008

CORUPŢIE. Magistratul arădean Ioan Lazăr, acuzat că ar fi cerut 30.000 de euro pentru a da o anumită soluţie într-un dosar penal, va rămîne în arest, după ce instanţa supremă i-a respins acestuia recursul împotriva măsurii preventive. Potrivit avocatului, Gheorghiţă Mateuţ, judecătorul şi complicele său, Marius Traian Sabău, vor fi transferaţi în arest la Timişoara, unde procurorii anticorupţie vor continua urmărirea penală. Soluţia judecătorilor instanţei supreme este definitivă. (M.P.)

FACILITĂŢI. Veteranii de război vor beneficia de tratamente medicale în străinătate, pentru cazurile care nu pot fi tratate în ţară, vor putea circula gratuit cu transportul public şi vor primi teren de la statul român, în baza unei ordonanţe de urgenţă votate ieri de Guvern. Potrivit actului normativ, veteranii vor avea dreptul la cîte cinci hectare teren agricol sau la 500 de metri pătraţi teren pentru casă, ori la despăgubiri băneşti. Militarii care s-au remarcat prin acte exemplare de curaj vor primi titlul onorific de "Militar Veteran" sau "Veteran".

ACCIDENT OTOPENI. Compania Romatsa a chemat ieri Aeroportul "Henri Coandă" şi societatea UTI Gemmo Servicii SRL să îi fie garanţi în procesul intentat de pasagerii aeronavei care a acroşat un utilaj uitat pe pistă în decembrie 2007. Numărul celor care au cerut despăgubiri de cîte 520.000 de euro a ajuns la 57. Aceştia susţin că în urma accidentului au avut nevoie de psihoterapie. (M. Pasă Petru)

SINUCIDERE ÎN PENITENCIAR. Un bărbat de 33 de ani, condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru tentativă de omor calificat, s-a sinucis ieri în Penitenciarul Bucureşti-Jilava. Deţinutul s-a spînzurat în toaleta celulei sale şi a fost găsit de un alt arestat. Medicii au încercat să-l resusciteze, însă acesta a fost declarat mort la cîteva minute după ce a fost descoperit. Incidentul va fi verificat de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Bucureşti, împreună cu medicii legişti şi cu poliţiştii din Ilfov.

ZOO. Nouă pui de leu, cu vîrste cuprinse între 4 şi 14 luni, au fost luaţi ieri din Parcul Zoologic Brăila şi vor fi trimişi, alături de alte două feline din Braşov şi Hunedoara, într-o rezervaţie naturală din Africa de Sud. Transportul felinelor pînă la rezervaţia "Lionsrock" va fi asigurat de Fundaţia pentru Protecţia Animalelor Vier Pfoten.

TIMIŞOARA. Fostul sportiv Traian Cihărean,  în vîrstă de 39 de ani, medaliat cu bronz la haltere, a fost bătut ieri în faţa unui hotel din Timişoara. Halterofilul se află  internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, cu fracturi la ambele picioa­re şi traumatism cranio-cerebral. Sportivul a declarat că a fost bătut de trei indivizi, care i-au furat borseta ce conţinea o mare sumă de bani. Până în prezent, victima nu a depus nici o plîngere la poliţie.

 
CARBURANŢI MAI IEFTINI. Rompetrol a ieftinit ieri combustibilii comercializaţi în reţeaua proprie de benzinării cu cinci bani pe litru, după ce în urmă cu o săptămînă majorase preţurile cu patru bani pe litru. Un litru de benzină Efix 95 costă acum 4,07 lei, aceeaşi cantitate de benzină Premium Euro 4 este 4,11 lei, în vreme ce Euro Super 98 fără plumb costă 4,67 lei pe litru. Moto­ri­nele Efix Diesel şi Super Euro 5 costă 4,46 lei pe litru, respectiv 4,74 lei pe litru. (D.I.)


CLUJ-NAPOCA. Un bărbat din Cluj şi-a ţinut mama moartă în casă timp de trei ani. Singurul motiv invocat de Radu Tişe pentru gestul său a fost că nu avea din ce trăi şi era dependent de pensia femeii. Acesta s-a autodenunţat marţi seară. Ulterior, poliţiştii au găsit în locuinţă corpul femeii, aflat într-o stare avansată de degradare. Bărbatul va fi supus unei expertize psihiatrice şi va fi cercetat pentru înşelăciune şi fals în acte. Poliţia va verifica şi modul în care a murit femeia.

SĂRBĂTOARE. Senatorii au votat ieri împotriva propunerii preşedintelui Traian Băsescu de declarare ca sărbătoare legală a zilei de 15 august, "Adormirea Maicii Domnului". Parlamentarii au respins astfel instituirea unei noi zile libere pentru români, alături de cele de Paşte, de Crăciun sau de 1 Mai. Comisia pentru muncă a Senatului a recomandat plenului respingerea cererii, deoarece includerea acestei zile pe lista sărbătorilor legale "ar crea divergenţe, nefiind sărbătorită în acelaşi mod în toate regiunile ţării".

BOTOŞANI. O pacientă a murit plimbată între spitale. Conducerea Spitalului Judeţean "Mavromati" Botoşani şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie au deschis o anchetă în cazul unei bolnave care a decedat după ce a fost plimbată timp de două ore între trei spitale. Maria Filip, în vîrstă de 48 de ani, a încetat din viaţă luni seară într-o ambulanţă, în timp ce era transportată spre Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

×
Subiecte în articol: observator