x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

03 Sep 2008   •   00:00
Info

3 septembrie 2008:Cătălin Mavrichie, presupusul asasin al lui Mihai Pîrvu, zis Caiac, cap al lumii interlope din Craiova, le-a spus ieri magistraţilor Curţii de Apel Craiova, care judecă recursul făcut de el la măsura arestării, că regretă fapta şi că a comis crima fără intenţie, el izbucnind în plîns.

CATEDRALA NEAMULUI. Responsabilitatea soluţionării cererilor de retrocedare a unor terenuri aflate în perimetrul unde urmează să se ridice Catedrala Mîntuirii Neamului revine Statului prin Ministerul Economiei şi Finanţelor şi nu Patriarhiei Române, s-a stabilit ieri în timpul şedinţei Comisiei Mixte Guvern – Patriarhie la care a participat şi Cristian David, ministrul Internelor şi Reformei Administrative.


COLIBAŞI. Un deţinut în vîrstă de 20 de ani, încarcerat la Penitenciarul de Maximă siguranţă Colibaşi, a ajuns ieri dimineaţă în stare gravă la Spitalul judeţean Argeş, după ce a fost bătut de patru colegi de celulă. Tînărul a fost transferat la clinica Bagdasar din Bucureşti, din cauza loviturilor de la cap, iar conducerea închisorii a declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările scandalului. Potrivit purtătorului de cuvînt al Penitenciarului, inspector Denisa Necula, incidentul s-a petrecut în curtea interioară în timpul plimbării de luni seara. (E.Cîrstea)


JUSTIŢIE. Procesul intentat de Dan Voiculescu împotriva deciziei CNSAS de colaborare cu fosta Securitate s-a blocat ieri, deşi abia fusese reluat, din cauza documentelor secretizate aflate la dosar. Judecătorul Tribunalului Bucureşti căruia îi revenise cazul a susţinut că nu are un certificat ORNISS care să îi dea dreptul să studieze actele secretizate, motiv pentru care nu are cum să pronunţe o soluţie. Magistratul a trimis cazul preşedintelui secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal pentru repartizarea sa către un alt judecător. (Miruna Pasă)


SĂNĂTATE. Naistul Gheorghe Zamfir, care a fost implicat, vineri, într-un accident rutier, a părăsit Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat în Secţia de chirurgie. Artistul a suferit o contuzie toraco-abdominală în urma accidentului în care a fost implicat.
Tinu/Iucinu. Tribunalul Bucureşti a decis, luni noaptea, că fiul jurnalistului Dumitru Tinu, Andrei Iucinu, poate purta numele de familie al tatălui său, decizia putînd fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.
Tribunalul Bucureşti a menţinut astfel hotărîrea instanţei inferioare, Judecătoria Sectorului 1, care a devenit astfel definitivă, putînd fi pusă în aplicare.

TINU/IUCINU. Tribunalul Bucureşti a decis, luni noaptea, că fiul jurnalistului Dumitru Tinu, Andrei Iucinu, poate purta numele de familie al tatălui său, decizia putînd fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti. Tribunalul Bucureşti a menţinut astfel hotărîrea instanţei inferioare, Judecătoria Sectorului 1, care a devenit astfel definitivă, putînd fi pusă în aplicare.

 
SE RETRAGE. Consilierul preşedintelui Băsescu, Cătălin Avramescu, s-a hotărît ieri să nu mai candideze din partea PD-L la alegerile parlamentare, invocînd drept motiv înţelegerea de la Senat dintre democrat-liberali şi PRM. Avramescu, care urma să candideze într-un colegiu din Prahova, a ameninţat şi luna trecută cu retragerea candidaturii, atunci cînd PD-L a fost la un pas de a-l primi în rîndurile sale de fostul PRM-ist Dumitru Dragomir.


INVESTIŢII. Primăria Sectorului 1 va achiziţiona începînd din octombrie cîteva mii de apartamente de pe piaţa liberă, imobilele urmînd să fie repartizate chiriaşilor din casele retrocedate foştilor proprietari, precum şi persoanelor cu venituri reduse care nu deţin o locuinţă. Persoanele care au depuse deja cereri trebuie să se prezinte la Serviciului Fond Imobiliar, situat în sediul din Piaţa Amzei nr. 13 pentru a-şi completa dosarele cu documente. Pînă în prezent sînt înregistrate peste 6.000 de cereri, însă doar 1.488 de solicitanţi au depus documentaţia completă.


ARAD. Conducerea Autorităţii de Sănătate Publică a declanşat ieri o anchetă la Sanatoriul TBC din localitatea Bulci, după ce angajaţii acestuia au anunţat că au epuizat de cîteva zile alimentele, astfel că nu mai au ce să le dea de mîncare celor
26 de bolnavi internaţi. Managerul Spitalului Clinic Municipal Arad, Carmen Lucuţa, a declarat, că problemele sunt cauzate de firma care asigură aprovizionarea întregului spital încă din 2003, nu doar a sanatoriului din Bulci.


DOSARUL MANDATARILOR. Alte două persoane cercetare într-unul dintre dosarele “mandatarilor” din Sectorul 5 din Capitală au fost eliberate din arest, luni seară, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti, care a dezbătut, recursul împotriva prelungirii mandatelor în acest caz. Acestea vor fi cercetate în stare de libertate, la fel ca şi o a treia persoană implicată în dosarele “mandatarilor” acuzaţi că ar fi escrocat mai mulţi bătrîni din Sectorul 5, persoană eliberată tot luni seară.


TÎRGU MUREŞ. Nouă persoane au fost transportate, ieri-dimineaţă, la Unitatea de Primiri Urgenţe a SMURD Tîrgu Mureş, după ce au inhalat fumul produs în urma unui incendiu izbucnit la magazinul Praktiker din municipiu, starea lor fiind bună. “A luat foc raionul de aer condiţionat”, a declarat, plutonierul-major al ISU Mureş, Comlodean Gabriel, care a mai precizat că trei echipaje ale ISU Mureş au intervenit la faţa locului şi au stins incendiul, în prezent fiind cercetate cauzele izbucnirii acestuia.


CRAIOVA. Cătălin Mavrichie (foto), presupusul asasin al lui Mihai Pîrvu, zis Caiac, cap al lumii interlope din Craiova, le-a spus ieri magistraţilor Curţii de Apel Craiova, care judecă recursul făcut de el la măsura arestării, că regretă fapta şi că a comis crima fără intenţie, el izbucnind în plîns. Mavrichie a fost externat ieri-dimineaţă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, fiind dus la Curtea de Apel.

×
Subiecte în articol: observator bucuresti