x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

26 Sep 2008   •   00:00

26 septembrie 2008



PREGĂTIRI CONTRA GRIPEI
Sistemul de supraveghere a cazurilor de infecţii respiratorii, la nivel naţional, intră în funcţiune de luni. După 15 octombrie începe campania gratuită de vaccinare antigripală, a anunţat Florentina Furtunescu, director general în Ministerul Sănătăţii. Vor fi vaccinate gratuit 3.100.000 de persoane cu risc major. Se recomandă vaccinarea împotriva gripei, chiar dacă suntem sănătoşi, asigurându-se protecţie contra virusurilor gripale, dar şi contra unor modificări ale acestora.   

ACORDEON IN ARCUB
În perioada 26-28 septembrie va avea loc a treia ediţie a Festivalului Internaţional Nopţi Albe de Acordeon. Evenimentul se va desfăşura la Bucureşti, începând cu ora 19:30, fiind iniţiat de Acordeon Armony Music şi având ca partener principal Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti – ArCuB. Colaboratorii sunt Fundaţia Marconi, Institutul Francez, Rin Grand Hotel şi Bes Romania.

OLTEANU, LA DIICOT
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu (foto), a fost ieri audiat ca martor în dosarul privind privatizările strategice. Politicianul a stat de vorbă cu anchetatorii DIICOT timp de două ore, iar la plecare nu a făcut declaraţii presei. Surse judiciare au precizat că Olteanu a fost audiat în legătură cu rolul pe care l-a avut în privatizarea unor societăţi energetice, în calitatea pe care a deţinut-o de ministru pentru relaţia cu Parlamentul.

POLIŢIST LOVIT
Un poliţist de la Serviciul Rutier al IJP Buzău a ajuns la spital după ce a fost lovit cu maşina de un şofer. Poliţistul încerca să-l legitimize pe conducătorul auto pentru că acesta încălcase viteza legală în trafic, şoferul părăsind ulterior locul accidentului. Incidentul s-a produs pe o stradă din municipiul Buzău. Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal pentru ultraj, vătămare corporală şi părăsirea locului accidentului. (M.B.)

MAGISTRAT REVOCAT
Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al României, a cerut ieri CSM să o revoce pe Mirela Daniela Tănase din funcţia de procuror la DIICOT, structura centrală. Anchetatoarea nu a lucrat deloc în şapte dosare penale complexe, pentru ca apoi, după un an şi patru luni de ţinut "la păstrare", să-şi decline competenţa către alte unităţi de parchet. De asemenea, colegii şi poliţiştii cu care aceasta a lucrat au reclamat-o pentru "atitudine nedeontologică". (Violeta Fotache)

CAZUL "SILE PIETROI"
Vasile Fierbântu, acuzat că ar fi liderul unei grupări interlope bucureştene, e la un pas de eliberare. Tribunalul Bucureşti a dispus miercuri seară punerea acestuia în libertate cu interdicţia de părăsire a localităţii, dar hotărârea va fi aplicată doar dacă va fi confirmată de instanţa superioară. Vasile Fierbântu – Sile Pietroi – a fost arestat, alături de alte persoane, în iunie 2008. (M.P.)

ARMATA... "LA PĂMÂNT"!

Un transportor auto blindat (TAB) care aparţine Batalionului 21 Vânători de Munte Predeal s-a răsturnat ieri pe DN1. Din acest motiv, traficul rutier în Predeal a fost blocat mai bine de o jumătate de oră în ambele sensuri. Vehiculul militar tocmai fusese la reparaţii. La intrarea în Predeal dinspre Bucureşti, şoferul TAB-ului a tras stânga de volan, intenţionând să evite câţiva muncitori de la Electrica care erau pe marginea drumului. Vehiculul militar a fost acroşat de un TIR, răsturnâdu-se. TAB-ul fost pus pe roţi de o macara adusă de pe un şantier din apropiere. (Laura Calciu)

CREDITE STUDENŢI
MECT va oferi din 2009 credite bancare studenţilor pentru a-şi definitiva studiile universitare. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a elaborat şi publicat ieri, pe www.edu.ro, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind înfiinţarea Agenţiei de Credite pentru studenţii din instituţiile de învăţământ superior de stat şi particular acreditate. Beneficiarii acestei instituţii sunt studenţii universităţilor de stat şi particulare acreditate care urmează studii universitare de licenţă şi studii universitare de masterat la zi. (Magda Colgiu)

CLANURILE DIN MALL
Patru bărbaţi acuzaţi că ar fi încercat să ucidă trei persoane într-un mall din Bucureşti au fost arestaţi ieri de Tribunalul Bucureşti. Potrivit anchetatorilor, Adrian Lucian Preda, Cristian Andrei Bădulă, Bogdan Dumitrache şi Lelu Florea, sunt bănuiţi că ar face parte din cunoscuta grupare interlopă a "Luptătorilor" şi că ar fi vătămat grav victimele cu mai multe arme albe, punându-le viaţa în pericol.

MUZEE ŞI COLECŢII SĹTEŞTI
Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti şi un număr de opt colecţionari vă invită la vernisajul expoziţiei-atelier "Colecţia colecţiilor. Muzee şi colecţii săteşti din România". Evenimentul are loc astăzi, la ora 17:30, la Sala Oaspeţi. Construită după principiul "poveste în poveste", Colecţia colecţiilor aduce împreună fragmente de colecţii particulare săteşti, fiind rodul unui stagiu de formare şi al unui workshop al colecţionarilor împreună cu muzeografi. (M. Ştirbu)

×
Subiecte în articol: observator bucuresti