x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

08 Oct 2008   •   00:00

8 octombrie 2008



FLĂCĂRI ÎN POLIGON
O autospecială de lansare piese artilerie a luat foc în apropiere de poligonul de la Cincu, fără ca vreo persoană să fie ră­nită în urma incidentului. Şeful Inspec­toratului pentru Situaţii de Ur­genţă Bra­şov, colonel Stelian Rechi­şean, a de­clarat că incidentul s-a produs în timpul unor exerciţii de tragere. Conform aceleiaşi surse, în urma incendiului nu au existat victime şi nici nu au fost înregistrate pagube materiale "foarte mari".

VLĂDUŢ, LA JUDECATĂ
Tânărul acuzat că a accesat în mod fraudulos, neautorizat şi repetat mai multe conturi de e-mail care aparţineau companiei eBay a fost trimis în judeca­tă. Vlăduţ este acuzat că a cauzat un pre­judiciu estimat la peste şapte mili­oa­ne de dolari. Alături de Vlăduţ, au mai fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT  structura centrală Mihai Adrian Savin şi Dragoş Florin Oprea, pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

ÎNGROPAT DE VIU
Un tânăr de 21 de ani din Bistriţa, care e­fec­tua o lucrare la un canal, a murit ie­ri aco­perit cu un mal de pământ. Bis­tri­ţea­nul lucra la o adâncime de circa doi me­tri, într-un şanţ ce nu avea sprijin de mal, iar pământul a luat-o la vale, în­gro­pân­du-l. Muncitorul a fost transportat în stop cardiorespirator la Unitatea de Primire Ur­genţe a Spitalului Judeţean Bistriţa-Nă­săud, dar medicii nu l-au mai putut salva.

IANCU, LA DNA
Marian Iancu s-a prezentat ieri la DNA pentru a depune un set de înscri­suri care urmează să fie conexate la plângerea penală împotriva FRF şi a ita­lianului Claudio Zambon. Preşedintele CA al FC Timişoara a mai precizat că plângerea ar putea fi anchetată de Parchetul Tribunalului Bucureşti, pentru că nu întruneşte elementele constitutive ale infracţiunilor de corupţie.

NOI TRENURI SPRE IAŞI
CFR Călători va introduce în zilele de 11, 12, 13, 14 şi 15 octombrie 2008 un tren su­plimentar în relaţia Bucureşti Nord – Iaşi şi retur pentru preluarea traficului sporit de călători estimat cu ocazia Săr­bătorii Sf. Parascheva. Acesta va pleca la ora 22:00 din Bucureşti şi va sosi la Iaşi la ora 04:50. De asemenea, va suplimenta cu vagoane trenurile de rang superior ca­re pleacă din principalele oraşe spre Iaşi.

ROMANTIC FM CREŞTE
Romantic FM creşte în audienţe pentru a treia oară consecutiv şi ajunge pe locul trei în Bucureşti, cu o cotă de piaţă de 8,2%, înaintea Pro FM şi Europa FM. Poziţionarea Romantic FM drept singurul radio "Premium Exclusive" din România a demonstrat că produsele de calitate pot avea un succes de proporţii. După 15 ani de emisie, cu un marketshare de 8,2%, pos­tul a urcat pe podium după Radio 21 (22,9%) şi Kiss FM (11,1%) şi înaintea Pro FM (8%) şi Europa FM (7,5%). Studiul de Audienţă Radio a fost realizat în perioada 5 mai-31 august 2008.

SE CAUTĂ FU­GA­RI
Tribunalul Bucureşti a decis ieri să încer­ce audierea fugarului Nicolae Po­pa, considerat mâna dreaptă a lui So­rin Ovidiu Vântu în cazul înfiin­ţării Băncii Internaţionale de Dezvol­tare. Pe lângă faptul că Popa este de ne­găsit din anul 2002, fiind dat în ur­mărire internaţională, hotărârea a venit după mai bine de trei ani de procese în acest dosar. Oricum, ambele infracţiuni de care este acuzat Sorin Ovidiu Vântu în acest caz s-au prescris. (M. Pasă Petru)

TEREN EXPROPRIAŢI
Cele 12 familii din Bărcăneşti ale căror case vor fi demolate pentru a face loc Autostrăzii Bucureşti-Braşov au primit ieri terenurile pe care vor fi construite noile lor locuinţe. Lucrările la noile lo­cuin­ţe vor începe în cursul acestei luni, iar termenul de finalizare este 1 iunie 2009, când beneficiarii trebuie să pără­seas­că vechile locuinţe pentru a fi demolate.

AEROPORT ÎNCHIS
Aeroportul Transilvania din Târgu-Mu-reş va fi închis în perioada 14-18 oc­tombrie pentru efectuarea unor lu­crări tehnice la suprafeţele de mişcare aeroportuare. Din acest motiv, în pe­rioada menţionată, 13 curse aeriene vor fi anulate. "Este vorba de trei curse ale Wizz Air, cinci ale companiei TAROM şi cinci ale companiei ungare MALEV, cu destinaţiile Budapesta şi Bucureşti", a declarat ştefan Petru Runcan, directorul aeroportului.

PIETROI, TOT ÎN AREST

Vasile Fierbântu, zis "Sile Pietroi", acu­zat că ar fi şeful unei grupări interlope, rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Bucureşti a infirmat ieri hotărârea ins­tan­ţei inferioare de eliberare a aces­tu­ia. Pietroi a fost încarcerat în luna iu­nie îm­preună cu alte 15 persoane acuza­te de co­miterea mai multor infracţiuni violente.

×
Subiecte în articol: observator bucuresti