Reprezentanţi ai institutelor de cercetări şi ai departamentelor responsabile cu pescuitul şi acvacultura din 22 de ţări membre ale Uniunii Europene au participat in acest week-end la o conferinţă la Sulina, intitulată "Fondul European pentru Pescuit, pescuitul in ape interioare şi acvacultura - metode pentru protejarea mediului". Conferinţa a inceput la Bucureşti săptămăna trecută, scopul fiind schimbul de experienţă privind implementarea măsurilor de acvamediu şi finanţarea măsurilor privind pescuitul in apele interioare. Deplasarea la Sulina a avut drept obiectiv familiarizarea specialiştilor străini cu modalităţile de pescuit din Romănia.
ESTIMĂRI - Valoarea timbrului verde
Timbrul verde va costa intre doi lei, pentru aparate de radio sau mp3 playere portabile, şi 37 de lei, pentru frigidere cu capacitate mai mare de 250 de litri, in funcţie de costurile reciclării. Astfel, pentru electrocasnicele mari (maşini de spălat, uscătoare, cuptoare electrice etc.), valoarea cu TVA a timbrului verde este de 15 lei, pentru plite, hote, cuptoare cu microunde, radiatoare, ventilatoare - opt lei, iar frigidere pănă la 250 l şi instalaţii de aer condiţionat pentru gospodării - 29 de lei. Pentru aspiratoare şi roboţi de bucătărie se va plăti o taxă de reciclare de şase lei, iar pentru combine muzicale, DVD playere, home cinema, taxa este de patru lei cu TVA inclus. Pentru televizoare cu tub catodic şi pe cristale lichide (LCD), taxa verde ajunge la opt lei, pentru televizoare cu plasmă, la 21 de lei, iar pentru unelte electrice, la patru lei. Timbrul verde pentru surse de iluminat este de 0,9 lei. (Rompres)
BUCUREŞTI - 8,6 milioane de euro pentru deşeuri
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor a lansat ieri o licitaţie pentru finanţarea programelor de gestionare a deşeurilor de către intreprinderile mici şi mijlocii din cele opt regiuni de dezvoltare, bugetul alocat pentru asistenţă fiind de 8,6 milioane de euro. Termenul-limită de primire a cererilor de finanţare este 7 septembrie, actele urmănd să fie depuse la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională din regiunea unde urmează să fie implementate. Valoarea finanţării nerambursabile pentru fiecare din aceste proiecte va fi cuprinsă intre 50.000 şi 200.000 de euro, cu condiţia ca beneficiarul să contribuie cu un aport propriu de cel puţin 50% din bugetul proiectului. (Mediafax)
Citește pe Antena3.ro