x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE. Inspecția Sanitară de Stat și Corpul de Control al Ministerului Sănătății, la Spitalul „Marie Curie”

UPDATE. Inspecția Sanitară de Stat și Corpul de Control al Ministerului Sănătății, la Spitalul „Marie Curie”

14 Oct 2020   •   15:55
UPDATE. Inspecția Sanitară de Stat și Corpul de Control al Ministerului Sănătății, la Spitalul „Marie Curie”

UPDATE. Secția de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului „Marie Curie” este suprasolicitată și nu poate interna toate urgențele, potrivit unui comunicat de presă al spitalului.

„Referitor la informaţiile prezentate în spaţiul public de către domnul dr. Cătălin Cîrstoveanu, şef de secţie TINN (terapie intensivă nou-născuţi) şi coordonator al Programului TINN din cadrul spitalului MS Curie, precizăm următoarele: poziţia exprimată de doctorul Cîrstoveanu este personală şi nu angajează conducerea Spitalului MS Curie. Cei 30 de nou-născuţi decedaţi de la începutul acestui an, la care se referă dr. Cîrstoveanu, nu au fost internaţi în spitalul nostru, ci se aflau pe o listă de aşteptare conform afirmaţiilor dr. Cîrstoveanu. Secţia condusă de dr. Cîrstoveanu, una de excelenţă în domeniul terapiei intensive neonatologice din România, este suprasolicitată şi nu poate interna toate urgenţele. În legătură cu finanţarea acordată programului TINN de către Ministerul Sănătăţii, precizăm că sumele alocate până azi însumează 1,3 milioane lei; în cursul zilei de azi s-au mai primit 800.000 lei", se arată în comunicat.  

-----------------------------------------

Știre inițială. Inspecția Sanitară de Stat și Corpul de Control al Ministerului Sănătății vor începe miercuri o acțiune de evaluare a modului de gestionare a activității la nivelul Spitalului „Marie Curie”, inclusiv la Secția ATI, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore.

„Inspecția Sanitară de Stat și Corpul de Control vor începe astăzi o acțiune de evaluare a modului de gestionare a activității la nivelul unității sanitare Marie Curie, inclusiv la nivelul ATI”, a spus Oana Grigore.

De asemenea, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, marți seară, la TVR, că va face un control al Spitalul „Marie Curie” după ce medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de terapie intensivă, a transmis că 30 de bebeluși au murit în ultimul an din cauza lipsei banilor pentru tratamentele acestora.

 

×