x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inundaţii în urma codului portocaliu din Capitală, sute de apeluri la ISU. COD GALBEN şi în mai multe judeţe

Inundaţii în urma codului portocaliu din Capitală, sute de apeluri la ISU. COD GALBEN şi în mai multe judeţe

06 Iul 2013   •   17:24
Inundaţii în urma codului portocaliu din Capitală, sute de apeluri la ISU. COD GALBEN şi în mai multe judeţe

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti informează, în urma furtunii din Capitală, că a preluat 250 de apeluri, în intervalul 17.10 - 19.00, şi a intervenit cu 17 autospeciale în toate cele şase sectoare ale Capitalei. Echipaje de pompieri au acţionat cu 17 autospeciale, în toate cele şase sectoare ale capitalei, pentru degajarea a 11 copaci şi a doi stâlpi electrici căzuţi. Mai multe maşini au fost avariate.

Unul dintre stâlpii prăbuşiţi a avariat în cădere o conductă de gaze pe str. Mihai Spătarul. Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Distrigaz au precizat că a fost avariată o conductă de distribuţie a unui proprietar, fiind sistată, conform procedurii, alimentarea cu gaze până la remedierea avariei.

 Din cauza acumulării de apă în subsolul unui imobil din Calea Vitan, pompierii au intervenit cu o motompă pentru evacuarea apei din zona afectată. Totodată, s-a intervenit cu echipaje de descarcerare pentru degajarea unor elemente de acoperiş aflate în pericol de cădere.

Capitala şi tot judeţul Ilfov s-au aflat sub cod portocaliu de vijelie, sâmbătă seară, începând din jurul orei 17.00 şi până după ora 18.00. (MEDIAFAX)

-------------------------------------------------------------------

Meteorologii au emis o avertizare COD PORTOCALIU de furtună pentru municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov valabil până la ora 18.10. Local, în judeţul Călăraşi, va fi COD GALBEN între orele 16.45 şi 18.30. Sunt asteptate intensificari ale vantului cu rafale de 50...60 km/h, cantităţile de apa ce pot depasi 15..20 l/mp, grindina dimensiuni mici si medii, frecvente descarcari electrice.

Vezi imagini live, pe webcam Jurnalul.ro


Tot până la 18.30 este COD GALBEN şi în judeţele Timiş (indeosebi partea de nord si centru, zona Secas, Balint, Ghizela, Chizatau, Topolovatu Mare, Recas, Remetea Mare, Timisoara, Giarmata, Pischia, Masloc, Bogda, Brestovat), Caraş-Severin (indeosebi zona Dalboset, Sopotu Nou, Carbunari, Sasca Montana, Garnic, Moldova Noua, Pojejena, Coronini), şi Arad (indeosebi partea de nord si vest, zona Hasmas, Beliu, Ineu, respectiv Graniceri, Macea, Curtici, Iratosu). Sunt aşteptate cantitati de precipitatii care vor depasi izolat 25 l/mp, grindina de dimensiuni mici si medii, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului.

Vezi imagini live, pe webcam Jurnalul.ro


De asemenea, pe Autostrada Soarelui se circulă cu dificultate din cauza ploii torenţiale.

Până la ora 18.00, nordul judetului Brăila, inclusiv municipiul Braila, se află sub incidenţa unei avertizări de vreme severă imediată, manifestată prin intensificari ale vantului cu rafale de 50...60 km/h, cantităţile de apa ce pot depasi 15..20 l/mp, grindina dimensiuni mici si medii,frecvente descarcari electrice.

În zona de campie a judetului Buzău, inclusiv municipiul Buzau, jumatatea vestica a judetului Ialomiţa, jumatatea sudica a judetului Prahova, inclusiv municipiul Ploiesti, este în vigoare o avertizare valabilă până la ora 17:45; sunt aşteptate frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, grindina dimensiuni mici si medii, precipitatii ce pot depasi 20 l/mp.

Vezi imagini live, pe webcam Jurnalul.ro


×