x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inundatii - Sute de hectare sunt sub ape

Inundatii - Sute de hectare sunt sub ape

18 Mar 2005   •   00:00

Sute de persoane din mai multe judete ale tarii, terenuri inundate, drumuri inchise sunt doar cateva dintre consecintele inundatiilor produse in noaptea de joi spre vineri in Hunedoara, Cluj si Alba.

PRIMAVARA. Vremea calda a dus la topirea zapezilor
Inundatiile s-au produs din cauza temperaturilor deosebit de ridicate din ultimele zile, care au provocat topirea zapezilor.

CLUJ. Subsolurile si curtile a 200 de case au fost inundate, iar in localitatea Sancrai apele au facut inpracticabil un podet si un drum comunal. De asemenea, ploile au inundat si o portiune de drum pe relatia Cluj - Baia-Mare si o parte din calea ferata. Directia Apelor Somes-Tisa avertizeaza ca pericolul inundatiilor nu a trecut, deoarece pe zona Somes-Tisa se prevede o vreme instabila, cu precipitatii care pot ajunge la 15 l/mp in 24 de ore.

ALBA. Cateva zeci de gospodarii din satul Valea Barnei, comuna Mogos, sunt in pericol de a fi inundate din cauza schimbarii cursului initial al unui raulet care traverseaza localitatea. Autoritatile au constituit ad-hoc joi seara o comisie locala care sa gestioneze situatia de criza. Au fost anuntati reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Unirea" Alba-Iulia si specialistii Protectiei Civile.

HUNEDOARA. Peste 200 de hectare de teren agricol sunt inundate, comunele Baia de Cris, Vata de Jos si Criscior fiind si ele afectate. Mircea Molot, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, a declarat ca a mers pe teren in toate localitatile afectate de inundatii, anuntandu-i el pe cei de la Protectia Civila ca s-au produs inundatii in judet. "Cei de la Apararea Civila m-au informat ca nu avem localitati afectate de inundatii, in timp ce eu ma aflam pe teren, la locul inundatiilor. In loc sa ma informeze ei despre aceste probleme, i-am informat eu. Nu se poate asa ceva", a declarat Mircea Molot.

×
Subiecte în articol: observator