x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Invazie de mobile "second-hand"

Invazie de mobile "second-hand"

21 Feb 2005   •   00:00

Unul din sase utilizatori ai serviciilor de telefonie mobila din Bucuresti foloseste aparate "la mana a doua", ponderea fiind de aproape 32% in cazul serviciilor cu cartele preplatite, se arata intr-un studiu realizat la finele anului trecut de organizatia britanica Forum for the Future pentru Vodafone.

Ponderea persoanelor care prefera telefoanele second-hand este chiar mai mare in afara Bucurestiului, situatia fiind determinata in primul rand de pretul ridicat al unui produs nou, raportat la nivelul salariilor din Romania.

In ceea ce priveste locul de cumparare a telefonului, peste 90% din cei care aleg aparate noi prefera marii retaileri si magazinele firmelor de telefonie mobila. Telefoanele primite drept cadou au provenit, in proportie de 87%, de la rude, 10% de la prieteni si 3% de la angajatori. Atunci cand ofera un telefon cadou, prietenii prefera aparatele second-hand, iar membrii familiei si companiile se orienteaza spre aparate noi. Telefoanele mai vechi sunt preferate de tinerii sub 18 ani (50%) si de persoanele cu varste cuprinse intre 35 si 44 de ani (37%), mare parte dintre acestia fiind muncitori, someri sau sub varsta legala de angajare.

×
Subiecte în articol: observator