x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inventatorul diagramelor, sărbătorit de Google. Se împlinesc 180 de ani de la naşterea lui John Venn

Inventatorul diagramelor, sărbătorit de Google. Se împlinesc 180 de ani de la naşterea lui John Venn

04 Aug 2014   •   08:13
Inventatorul diagramelor, sărbătorit de Google. Se împlinesc 180 de ani de la naşterea lui John Venn

Google şi-a modificat logo-ul pentru a-l sărbători pe filosoful şi logicianul englez John Venn, inventatorul diagramelor, astăzi împlinindu-se 180 de ani de la naşterea acestuia.

Britanicul este celebru pentru crearea diagramelor Venn, cu aplicaţii în domenii diverse, precum teoria mulțimilor, teoria probabilităților, logică, statistică și informatică.

John Venn s-a născut pe 4 august 1834, în Hull, Yorkshire, într-o familie de preoţi cu tradiţie.

Venn a primit o educație strictă, fiind pregătit pentru a se dedica carierei de preot, potrivit tradiţiei familiei. A absolvit Colegiul Gonville and Caius din Cambridge în 1857 și, la scurt timp după aceea, a fost ales profesor asistent în această instituţie. A fost hirotonisit ca diacon la Ely în 1858, devenind preot în 1859. În 1862 s-a întors la Cambridge, ca profesor de științe morale. În 1883 a renunţat la meseria de preot după ce şi-a dat seama că anglicanismul nu corespunde concepţiilor lui filosofice.

Principalul domeniu de interes al lui John Venn a fost logica, despre care a scris mai multe cărţi, printre care "The Logic of Chance", "Symbolic Logic" şi "The Principles of Empirical Logic".

În 1883, John Venn a devenit membru al Societății regale din Londra.

John Venn a murit în 1923, la vârsta de 88 de ani, la Cambridge.

×