x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Italia: Tânăr român, patronul unei firme, mort după ce a fost strivit de un lift

Italia: Tânăr român, patronul unei firme, mort după ce a fost strivit de un lift

23 Dec 2021   •   08:49
Italia: Tânăr român, patronul unei firme, mort după ce a fost strivit de un lift
Sursa foto: Hepta

Nicolae C., un român de doar 31 de ani, a murit în timp ce lucra la azilul de bătrâni Eremo din Arco. Acesta efectua niște operațiuni în puțul liftului, când un angajat ar fi activat butonul. Tânărul mort era chiar patronul firmei care se ocupa de lucrările de întreținere ale liftului.

Nicolae Catalan, un muncitor de origine română în vârstă de 31 de ani, a murit în timp ce lucra la azilul de bătrâni Eremo din Arco (Trento). Este al treisprezecelea deces la locul de muncă în Trentino în 2021. Accidentul a avut loc marți seara, iar tânărul a fost găsit mort de către colegii săi, informează www.stiridiaspora.ro

După cum a relatat Corriere del Trentino, victima era proprietarul unei companii subcontractante, care efectua lucrări de sudură în puțul liftului. La ora 20.00, el încă lucra pentru a încerca să termine livrările până la Crăciun. Colegii săi l-au găsit, inconștient, pe fundul puțului liftului.

Se pare că Nicolae Catalan a murit strivit de contragreutatea liftului. El efectua câteva operațiuni de sudură în puțul liftului pentru a finaliza împământarea noului sistem, când unul dintre colegii săi ar fi activat butonul, probabil pentru a prelua materiale de la etajul de deasupra. Apoi, ascensorul a început să se miște, iar contragreutatea, care mergea în direcția opusă, în jos, l-a strivit pe bărbat.

Bărbatul, român la origine, dar rezident la Roma și domiciliat de fapt la Bolzano, era patronul firmei căreia îi fusese încredințată lucrarea. Acesta este cel de-al treisprezecelea caz de deces la locul de muncă în Trentino de la începutul anului 2021.

La fața locului au intervenit ofițeri ai secției de poliție din Riva del Garda, împreună cu pompierii voluntari din Arco, personal medical și inspectori Uopsal.

Nu este singurul caz de acest fel petrecut în ultimele zile în Italia. Un alt muncitor român, în vârstă de 32 de ani a fost strivit între o remorcă și un zid în Via Lavoria, în interiorul companiei Bartolini, în timp ce lucra.

 

×
Subiecte în articol: român italia