x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspecția Muncii a dat 73 de amenzi la firme din domeniul jocurilor de noroc și pariurilor

Inspecția Muncii a dat 73 de amenzi la firme din domeniul jocurilor de noroc și pariurilor

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2024   •   23:00
Inspecția Muncii a dat 73 de amenzi la firme din domeniul jocurilor de noroc și pariurilor

Inspectorii de muncă au dat 73 de amenzi în valoare de peste 570.000 de lei în urma unor controale făcute la firme din domeniul jocurilor de noroc și pariuri, în perioada 25 mai-1 iunie.

Potrivit unui comunicat al Inspecției Muncii, au fost făcute 330 de controale în urma cărora au fost dispuse 125 sancțiuni contravenționale, din care 73 de amenzi. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 570.300 de lei, din care 400.000 de lei pentru muncă nedeclarată.

De asemenea, au fost identificate 20 persoane care lucrau fără forme legale.

„Am primit semnale privind desfășurarea activităților în jocuri de noroc și pariuri. Cele mai frecvente sesizări privesc angajarea personalului, transmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidență a salariaților, durata timpului de muncă şi munca suplimentară, întocmirea evidenţei orelor de muncă prestate de salariați, repausuri periodice, cel săptămânal și de sărbătorile legale, stabilirea și acordarea drepturilor salariale, dar și munca de noapte, care a făcut obiectul celei mai recente modificări aduse Codului Muncii, prin menționarea situațiilor în care persoanele în cauză nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte. Pentru deficiențele constatate, inspectorii de muncă au dispus măsuri cu termene concrete de remediere și al căror mod de îndeplinire va fi monitorizat”, a declarat Mihai Nicolae Ucă, inspector general de stat adjunct.

Cele mai frecvente neconformități constatate au fost nerespectarea obligației privind încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă și înmânarea unui exemplar al contractului salariatului, încălcarea, de către angajator, a obligației privind evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat cu evidenţierea orelor de începere şi de sfârşit ale programului de lucru și supunerea controlului inspectorilor de muncă a acestei evidenţe, nerespectarea obligaţiei referitoare la acordarea repausului de 24 ore dupã o duratã zilnicã a timpului de muncã de 12 ore, dosare de personal incomplete sau nerespectarea obligaţiei de a elibera o adeverinţã de vechime pentru salariaţi la încetarea activitãţii.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: jocuri de noroc pariuri amenzi