x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator JS1:Interdicţia lui Diaconescu de a părăsi ţara nu a fost prelungită, cererea DNA inadmisibilă

JS1:Interdicţia lui Diaconescu de a părăsi ţara nu a fost prelungită, cererea DNA inadmisibilă

19 Iul 2010   •   00:00

Judecătoria sectorului 1 a Capitalei a respins, luni, cererea procurorilor DNA de prelungire a interdicţiei lui Dan Diaconescu de a părăsi ţara, în dosarul în care este cercetat pentru şantaj, alături de Doru Pârv, în practica judiciară aceste prelungiri fiind dispuse direct de procuror.

În 23 iunie, realizatorii OTV Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost arestaţi pentru şantaj, însă în 25 iunie, Tribunalul Bucureşti, judecând contestaţia celor doi realizatori TV, a decis punerea în libertate a lui Dan Diaconescu, dar menţinerea în arest preventiv a lui Doru Pârv.

Lui Dan Diaconescu i s-au impus o serie de interdicţii, inclusiv de a vorbi pe postul de televiziune despre caz.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut Judecătoriei sectorului 1 a Capitalei să prelungească interdicţiile impuse de instanţă la eliberarea patronului OTV, însă avocaţii lui Dan Diaconescu au ridicat o excepţie, arătând că există chiar un recurs în interesul legii prin care se stabileşte că o astfel de interdicţie este prelungită de procuror.

Astfel, instanţa a respins cererea DNA ca inadmisibilă, însă soluţia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

×
Subiecte în articol: observator