x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La Lacul Roşu vremea schiurilor a sosit

La Lacul Roşu vremea schiurilor a sosit

de Ovidiu Ciutescu    |    21 Noi 2008   •   00:00

Stratul de zăpadă depus la Bucin, în zona Lacului Roşu, dar şi în trecătoarea Creanga, din judeţul Harghita, măsura, vineri, între şapte şi zece centrimetri grosime. Traficul rutier se desfăşoară, totuşi, în aceste zone în condiţii normale.



Ninsorile au început să cadă la altitudini mari, vineri dimineaţă, aşezându-se deja un strat de zăpadă de zece centimetri grosime la Bucin. "Ninge pe DN 13 B Praid - Bucin - Gheorgheni, în pasul Bucin, cu zăpadă de aproximativ zece centimetri în extracarosabil, în trecătoarea Creanga, pe DN 15 spre Borsec, în zonă stratul de zăpadă depus în extracarosabil fiind de şapte centimetri, la fel şi pe DN 12 C Lacu Roşu-Gheorgheni, în pasul Pângăraţi. Carosabilul este negru şi umed, excepţie făcând o porţiune de nouă kilometri la vârf pe DN 12 C, unde se circulă pe carosabil acoperit cu unu-doi centimetri de zăpadă frământată tratată cu antiderapant", a declarat şeful Secţiei Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romenescu pentru Mediafax.

Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire cu lamă şi cu materiale antiderapante, nefiind înregistrate blocaje în trafic până în prezent.Mai mulţi şoferi care au tranzitat judeţul Harghita au fost surprinşi nepregătiţi de căderile de zăpadă, fără cauciucuri de iarnă şi lanţuri antiderapante, fiind obligaţi să tragă pe dreapta ca să nu se răstoarne în şanţ. Echipajele Poliţiei Rutiere sunt prezente în toate zonele cu potenţial ridicat de producere a blocajelor în trafic.

×
Subiecte în articol: romania