x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La nivel naţional au fost confirmate 36 de cazuri de gripă

La nivel naţional au fost confirmate 36 de cazuri de gripă

21 Dec 2018   •   10:30
La nivel naţional au fost confirmate 36 de cazuri de gripă

Morbiditatea prin infecții respiratorii acute a fost comparabilă cu cea înregistrată în săptămâna precedentă și s-a încadrat în intervalul așteptat, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, înregistrându-se cazuri sporadice. La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică - neconfirmată cu ajutorul probelor de laborator, infecții acute ale căilor respiratorii superioare IACRS și pneumonii) a fost de 90.895, cu 2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (92.703) și cu 2.8% mai mare comparativ cu cel din săptămână anterioară (88.387).

În săptămâna 10 - 16 decembrie, s-au înregistrat, la nivel național, 266 de cazuri de gripă clinică comparativ cu 35 de cazuri înregistrate în săptămâna 50/2017. De asemenea, tot în perioada menționată anterior, au fost înregistrate 11 cazuri de Infecții Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 3 mai multe față de săptămâna anterioară și cu 6 mai multe față de aceeași perioadă a sezonului precedent.

INSP a anunțat că nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

De la începutul sezonului au fost confirmate 36 de cazuri de gripă: 6 cazuri gripa cu virus AH1; 4 cazuri gripa cu virus AH3; 25 cazuri gripa cu virus A nesubtipat; 1 caz gripa cu virus B. Până la 16 decembrie au fost vaccinate antigripal 1.154.164 de persoane din grupele la risc, cu vaccin gratuit distribuit de Ministerul Sănătății.

×
Subiecte în articol: cazuri gripa