x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce a descoperit DIICOT în laboratorul clandestin de anabolizante din România

Ce a descoperit DIICOT în laboratorul clandestin de anabolizante din România

de Redacția Jurnalul    |    30 Mar 2023   •   19:17
Ce a descoperit DIICOT în laboratorul clandestin de anabolizante din România

Grupul infracțional care activa în primul laborator de steroizi descoperit în România avea pe stoc produse și substanțe active suficiente pentru producerea a peste 1 milion de doze de anabolizante. Gruparea era condusă de un absolvent al facultății de farmacie din Republica Moldova

În urma celor 37 percheziții făcute în România și în Republica Moldova au fost descoperite și ridicate 340.000 de comprimate conținând diverse substanțe, 20.000 de flacoane cu doze multiple de substanțe, 28.000 de fiole, 433 de seringi, 8.500 de etichete, 6,5 kilograme de pulberi active, 46 litri de substanțe active lichide și 100 kilograme de celuloză microcristalină, informează DIICOT.

De asemenea, au fost ridicate sumele de 47.000 euro, 42.000 lei, 193.000 lei moldovenești, 15.800 USD, precum și 8 ceasuri de lux, 2 cristale, posibil pietre prețioase, 5 autoturisme, 2 portofele de criptomonede offline, 25 telefoane mobile și 17 carduri bancare.

Din activități a rezultat că grupul infracțional a avut pe stoc produse și substanțe active suficiente pentru producerea a peste un milion de doze de anabolizante (sub formă de comprimate, fiole, flacoane sau pulberi).

Practic, mai mulți cetățeni cu dublă cetățenie română/moldovenească au constituit, în a doua jumătate a anului 2021, un grup infracțional organizat specializat în fabricarea de produse care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc.

Grupul infracțional organizat a fost condus de un absolvent al facultății de farmacie din Republica Moldova.

Profitând de modificările aduse Legii nr. 104/2008 în anul 2021, grupul infracțional organizat și-a intensificat activitatea infracțională, sens în care a înființat un laborator clandestin de fabricare a produselor care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc situat în județul Bacău.

„Precursorii necesari fabricării produselor conținând substanțe dopante cu grad de mare risc au fost introduși în România prin intermediul unor colete expediate din China. După primirea substanței active, membrii grupului infracțional au fabricat produsele în laboratorul clandestin, după care au expediat produsele finite consumatorilor de astfel de substanțe de pe teritoriul României și al Uniunii Europene. Din actele de urmărire penală rezultă faptul că, începând cu a doua jumătate a anului 2021, membrii grupului infracțional a expediat colete în urma cărora au obținut suma de cel puțin 1.000.000 euro, sumă care a fost investită în bunuri aflate pe teritoriul Republicii Moldova”, transmite sursa citată.

Procurorii DIICOT Iași au reținut pentru 24 de ore 11 inculpați, iar joi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: laborator steroizi