x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lansare - Deutsche Welle, un radio german pentru romani

Lansare - Deutsche Welle, un radio german pentru romani

15 Oct 2004   •   00:00

Ieri a avut loc lansarea oficiala in Romania a postului de radio metropolitan Deutsche Welle, pe frecventa 88,5 FM.

MIHAELA SUCIU

Sub sloganul "Un radio din inima Europei pentru o capitala europeana", postul german isi propune sa ofere ascultatorilor romani analize si relatari de fond din si despre Romania, Germania si intreaga Europa. Stirile vor fi transmise din ora in ora in limbile romana, germana si engleza. Cadrul muzical este complet nou si cuprinde genurile pop, clasic si jazz.

Conferinta de presa prilejuita de lansarea Deutsche Welle a fost sustinuta de presedintele-director general Erik Bettermann si delegatul federal pentru cultura si media, doamna Christina Weiss, ministru de stat. Domnul Bettermann a subliniat ca Deutsche Welle se angajeaza ca "post cultural", de cunoastere, asa cum a facut-o de la aparitie, in 1953, pentru ca rolul Germaniei este acela de mijlocitor intre Romania si Uniunea Europeana. La randul ei, doamna Weiss si-a exprimat multumirea pentru eforturile depuse ca Deutsche Welle, "expresie a culturii germane", sa poata fi receptionat de catre romani pe FM. Domnia sa a apasat pe butonul care a dat unda verde receptionarii postului german.

La conferinta de presa au participat, printre altii, directorul Societatii Romane de Radio, Dragos Seulean, Ralu Filip, presedintele CNA, Emil Hurezeanu si Ducu Bertzi.

×
Subiecte în articol: observator deutsche welle