x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lăzescu, validat de Parlament pentru conducerea SRTv

Lăzescu, validat de Parlament pentru conducerea SRTv

29 Iun 2010   •   00:00
Lăzescu, validat de Parlament pentru conducerea SRTv
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Jurnalul National

Alexandru Lăzescu, propus de CA al SRTv pentru preşedinţia instituţiei, a fost validat, marţi, de plenul reunit al Parlamentului. Potrivit secretarului Senatului Gheorghe David care a citit procesul verbal, Lăzescu a fost validat cu unanimitate de voturi, adică 238.

La votul secret exprimat de parlamentari pentru preşedintele TVR au lipsit deputaţii PSD şi PNL, care au părăsit sala.

Gheorghe David (PDL) a menţionat că nu au fost voturi nule în cazul lui Lăzescu, menţionând că din 471 de parlamentari au votat 238 de senatori şi deputaţi.

"Potrivit prevederilor articolului 76 din Constituţie, alineatul 2, şi al art 38 alineat 7 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei şi Senatului numirea ân funcţie se hotărăşte cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi. Având în vedere că 238 de senatori şi deputaţi au votat "pentru" numirea domnului Alexandru Lăzescu în funcţia de preşedinte al CA al TVR, BPR au constat că este întrunită majoritatea de voturi cerută de Constituţie şi Regulamentul şedinţelor comune pentru această numire", a spus democrat-liberalul.

Validarea lui Lăzescu a fost aplaudată de parlamentarii PDL, UDMR, ai minorităţilor şi independenţi, aflaţi în sală la citirea procesului verbal.

Potrivit secretarului Senatului, Gheorghe David, care a citit procesul verbal, Lăzescu a fost validat de plenul Parlamentului cu unanimitate de voturi, întrunind un număr de 238 de voturi.

La votul secret exprimat de parlamentari pentru preşedintele TVR au lipsit deputaţii PSD şi PNL care au părăsit sala.

Lăzescu, desemnat de Preşedinţie pentru CA al SRTv, a fost avizat favorabil, marţi, cu unanimitate de voturi, de comisiile reunite de cultură ale Parlamentului pentru funcţia de preşedinte-director general al societăţii publice de televiziune.

×
Subiecte în articol: observator