x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lemnul românesc, supravegheat printr-un software

Lemnul românesc, supravegheat printr-un software

04 Iun 2014   •   14:27
 Lemnul românesc, supravegheat printr-un software

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură Doina Pană a anunţat că aprobarea în Guvern a normelor privind folosirea unui soft care urmăreşte drumul lemnului din momentul tăierii până la prelucrare sau export va eradica tăierile ilegale. 

Guvernul discută un proiect de hotărâre pentru aprobarea Normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, precum şi a unor măsuri privind obligaţiile ce revin operatorilor care introduc pe piaţă lemn şi produse din lemn.

'Este o veste foarte bună pentru pădurile româneşti şi o veste foarte proastă pentru cei care se ocupă cu tăierile ilegale, în sensul că un soft existent din 2008 prin Banca Mondială care urmărea trasabilitatea lemnului din pădure până la destinatarul final (...) l-am extins şi permite urmărirea în timp real a drumului lemnului începând din momentul în care pleacă camionul din pădure şi până când iese din ţară sau iese în stadiul de mobilă. Este discutat cu toţi factorii interesaţi şi din punctul meu de vedere va conduce la eradicarea drastică a tăierilor ilegale din pădurile României', a afirmat Doina Pană în debutul şedinţei săptămânale de Guvern. 

La rândul său, ministrul Mediului Attila Korodi a apreciat că actul normativ reprezintă un pas extrem de important în vederea scăderii infracţionalităţii în domeniul silvic. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: software lemn Doina Pană