x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liberalii aşteptă de la noul Guvern un studiu de impact în cazul majorării salariilor bugetarilor

Liberalii aşteptă de la noul Guvern un studiu de impact în cazul majorării salariilor bugetarilor

11 Noi 2015   •   14:13
Liberalii aşteptă de la noul Guvern un studiu de impact în cazul majorării salariilor bugetarilor
Sursa foto: Foto: Adrian Manolache / Jurnalul

Liberalii au votat proiectul de lege prin care se majorează salariile tuturor bugetarilor, a declarat miercuri copreşedintele PNL Alina Gorghiu, precizând că aşteaptă de la noul Guvern un studiu de impact în acest caz.

"Am ajuns la concluzia că votul pentru acest proiect este esenţial. (...) Aşteptăm un studiu de impact ulterior, care să arate în ce măsură este realizabilă această aplicare şi în ce măsură va putea fi efectiv aplicată. Acest lucru va putea fi realizat de noul Guvern, care va fi învestit probabil săptămâna viitoare", a spus Gorghiu, la Parlament.

Ea a precizat că situaţia a fost incertă la dezbaterile din comisii, unde Ministerul Finanţelor nu a susţinut acest proiect, deoarece nu ar fi sustenabil pe motiv că impactul bugetar ar fi de cinci miliarde de lei.

"Niciodată PNL nu s-a opus măririi salariilor în domeniul bugetar, ba dimpotrivă, am susţinut, susţinem şi vom susţine această mărire câtă vreme ea se poate aplica efectiv. Aşteptăm de la noul Guvern să facă acest studiu, să facă o analiză, să vadă în ce măsură proiectul se încadrează în indicatorii macro-bugetari pe care trebuie să îi respecte bugetul României şi vom vedea care va fi decizia acestui guvern, dar important este să spunem că mărirea este necesară. Din păcate, ea nu se realizează în cadrul legii salarizării în domeniul bugetar aşa cum s-a angajat PSD de foarte multe ori. Vom vedea în ce măsură noul Guvern încadrează în noul buget şi această prevedere legislativă", a spus Gorghiu.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind Ordonanţa 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul de sănătate sunt majorate cu 25%, iar ale tuturor bugetarilor - cu 10%. Proiectul a întrunit 319 voturi pentru, un vot împotrivă şi 7 abţineri.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect.

×
Subiecte în articol: majorarea salarilor