x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Licitație pentru elaborarea unui Master plan pentru piste de biciclete în Capitală

Licitație pentru elaborarea unui Master plan pentru piste de biciclete în Capitală

05 Oct 2022   •   11:40
Licitație pentru elaborarea unui Master plan pentru piste de biciclete în Capitală

PMB a lansat în SEAP procedura de achiziție pentru elaborarea unui “Master plan piste biciclete la nivelul Municipiului București”. Vor fi identificate traseele optime pentru realizarea unei rețele extinse de piste de biciclete. Se vor avea în vedere atât aspecte de utilitate, cât și de turism.

„Am lansat în SEAP procedura de achiziție pentru elaborarea unui piste biciclete la nivelul Municipiului București>, un document strategic prin care vor fi stabilite direcțiile de dezvoltare a infrastructurii aferente utilizării bicicletei ca mod de transport alternativ urban. Astfel, vor fi identificate traseele optime pentru realizarea unei rețele extinse de piste de biciclete, pentru a încuraja utilizarea bicicletei concomitent cu crearea infrastructurii necesare”, anunță Nicușor Dan.

Edilul precizează că, în elaborarea documentului, se vor avea în vedere atât aspecte de utilitate, cât și de turism.

„Astfel, rețeaua de piste va trebui să fie conectată cu pistele deja existente sau în curs de execuție și să facă legătura între zonele rezidențiale și zonele principale de interes precum locuri de muncă, de educație, zone comerciale, instituții, dar și cu localitățile și platformele industriale limitrofe Capitalei. De asemenea, se va ține cont și de amplasarea zonelor de interes turistic, atât cele cunoscute, cât și cele cu potențial de dezvoltare, precum și de amplasarea zonelor de agrement și recreere. Master planul va cuprinde și valoarea investiției pentru implementarea rețelei extinse și va identifica posibile surse de finanțare”, adaugă Dan.

Valoarea totală estimată pentru realizarea acestui document este de aproximativ 840.000 lei fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 02 noiembrie 2022.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: piste biciclete