x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lista secretarilor de stat eliberaţi din funcţie

Lista secretarilor de stat eliberaţi din funcţie

14 Iul 2010   •   00:00

Pe lista secretarilor de stat eliberaţi din funcţie au fost incluşi Tudor Şerban, Maria Pârcălăbescu şi Irinel Cristu (Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri), Graţiela Iordache (Ministerul Finanţelor), Sorin Munteanu şi subsecretarul de stat Ion Sterian (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului), Dănuţ Apetrei şi Peter Andrei Haschi (Ministerul Agriculturii), Dumitru-Nicu Cornoiu (Ministerul Muncii), Bogdan Mazuru şi Călin-Radu Ancuţa (Ministerul de Externe), Marius Tiberiu Martinescu, secretar de stat pentru reforma administraţiei publice, chestorul de poliţie Irina Alexe, secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul, şi Liviu Grădinaru, subsecretar de stat pentru comunităţile locale (la Ministerul Administraţiei şi Internelor).

"Eliberarea unui post de secretar de stat de la MAI se va putea face după aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Alţi secretari de stat eliberaţi din funcţie sunt Rodica Constantinovici (Ministerul Justiţiei), Popa Gheorghe (Ministerul Transporturilor), Mircea-Ioan Cotoşman şi Dan Cârlan (Ministerul Mediului).

Anton Marin va fi mutat, tot în postul de secretar de stat, de la Ministerul Transporturilor la Ministerul Mediului.

La patru ministere nu au intervenit modificări, deoarece nu aveau decât câte doi secretari de stat sau chiar un secretar de stat. În această situaţie sunt Ministerul Sănătăţii, Ministerul Comunicaţiilor, Ministerul Apărării Naţionale, care au câte doi secretari de stat, şi Ministerul Culturii, cu un singur secretar de stat.

Guvernul a decis, săptămâna trecută, ca numărul secretarilor de stat să fie redus la două posturi, singurele exceptate fiind ministerele de Interne, Externe şi Finanţe, în a căror organigramă vor fi menţinuţi trei secretari de stat.

Prin decizia Guvernului, numărul total al secretarilor de stat va fi diminuat de la 57 posturi (dintre care 7 vacante) la 32 posturi.

×
Subiecte în articol: observator