x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Răzvan Nicolescu: "Listarea la bursă a Hidroelectrica în acest an este imposibilă, compania a reintrat în insolvenţă"

Răzvan Nicolescu: "Listarea la bursă a Hidroelectrica în acest an este imposibilă, compania a reintrat în insolvenţă"

22 Mar 2014   •   17:23
Răzvan Nicolescu: "Listarea la bursă a Hidroelectrica în acest an este imposibilă, compania a reintrat în insolvenţă"
Sursa foto: Răzvan Nicolescu: "Listarea la bursă a Hidroelectrica în acest an este imposibilă, compania a reintrat în insolvenţă"

Listarea la bursă a Hidroelectrica în acest an este imposibilă, în condiţiile în care compania a reintrat în insolvenţă, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

"Din păcate, listarea Hidroelectrica anul acesta este imposibil de realizat. Hidroelectrica rămâne o companie foarte importantă pentru sistemul energetic românesc şi-mi voi aloca foarte mult timp pentru a scoate Hidroelectrica din situaţia actuală. Sigur, nu vreau ca cineva să aştepte de la mine minuni într-o zi, însă, cum am început cu Elcen, tuturor celor care au adus Hidroelectrica aici, care au falimentat Temoelectrica, celor care au adus RAAN în această situaţie, celor care au îngropat Petrotrans, le-am declarat zero toleranţă", a spus el.

Hidroelectrica a reintrat în insolvenţă în urmă cu aproximativ o lună. Compania s-a mai aflat în insolvenţă în perioada iunie 2012-iunie 2013. El a precizat că, în cazul Electrocentrale Bucureşti, a descoperit că preţurile plătite la gaze de acest producător de energie electrică şi termică sunt peste preţul pieţei.

"Când plăteşti preţuri peste medie ani de-a rândul, fără eforturi de negociere, este un semn care m-a pus pe gânduri. Se reflectă în factura populaţiei. De asemenea, fuziunea Elcen-Radet este parte a programului de guvernare şi există întârzieri. Nu voi ezita să luăm măsuri pentru a corecta asta", a precizat el.

×